Mentenanța instalație MAC

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument
Notiuni generale despre constructia MAC
Proprietatile uleiurilor utilizate la MAC
Notiuni despre instalatia de alimentare
MAC
Intretinerea instalatiei de alimentare MAC
Repararea instalatie de alimentare MAC
Defecte ale instalatiei de alimentare MAC
Documentatie tehnica
NTSM
Bibliografie

Extras din atestat:

In studiul ciclului real al raotorului cu aprindere prin compresie in patru timpi (fig. 3.7), se presupune ca pistonul, in momentul initial, este la PMI, iar supapele de admisie si de evacuare sunt deschise.

Timpul I - admisia. In cazul ciclului real, supapa de admisie nu se deschide in momentul cand pistonul i?i incepe cursa, plecand din PMI catre PME, ci mai devreme cu un avans la deschidere de 5-15? (in punctul 5').

Pistonul, deplasandu-se din PMI catre PME, presiunea in cilindru coboara pana la 0,8-0,9 bar, ceea ce duce la absorbtia aerului proaspat in cilindru pe intreaga cursa. Pentru a folosi inertia coloanei de aer si diferenta de presiune (in PME, presiunea in cilindru este mai mica decat presiunea atmosferica) supapa de admisie se inchide in punctul 2'.

Variatia presiunii in cilindru in ampul procesului de admisie este reprezentata in figura prin curba 5-1-J'-2-2'.

Timpul II - compresia. Pistonul isi incepe cursa deplasandu-se de la PME catre PMI. Dupa inchiderea supapei de admisie (punctul 2'), incepe compresia propriu-zisa a aerului.

Deoarece combustibilul se aprinde la o temperatura de aproximativ 300?C, MAC sunt construite astfel incat sa asigure rapoarte de comprimare cu valori cuprinse intre 14 si 22. In aceste conditii, combustibilul se injecteaza catre sfarsjtul compresiei in punctul 2", cand presiunea in cilindru este de 30-80 bar, iar temperatura 500.. .700?C.

In cazul MAC, se considers ca procesul comprimarii incepe in momentul inchiderii supapei de admisie sj se inchide in momentul inceperii injectiei. Rezulta deci, cS procesul de eomprimare, se desfasoara pe aproximativ jumatate din cursa de compresie.

Variatia presiunii in timpul procesului de compresie este data prin curba 2'-2".

Timpul III - arderea si destinderea. Deoarece combustibilul se aprinde numai dupa ce s-a incalzit la temperatura de aprindere ?i dupS modificarile fizico-chimice ale particulelor, o importanta deosebita o are alegerea momentului in care se introduce combustibilul in cilindri motorului.

Combustibilul trebuie injectat in cilindru cu 10-35? inainte de sfarsjtul cursei de compresie. Acest moment 2" este astfel ales incat arderea sa inceapa in momentul corespunzStor punctului 3 in care pistonul a ajuns la PMI. Cea mai mare parte a combustibilului arde la volum aproximativ constant, ceea ce face ca presiunea in cilindru sa creasca la 45-100 bar, iar temperatura sa atinga valori cuprinse intre 1 600 ?i 2 000?C. Variatia presiunii corespunzatoare arderii este reprezentata pe figura prin curba 3-4.

Gazele arse se destind actionand asupra pistonului pe care Tl deplaseaza catre PME, efectuand un lucru mecanic util. La sfarsjtul destinderii (considerat momentul deschiderii supapei de evacuare - punctul 4'), presiunea in cilindru este de 3-4 bar, iar temperatura de 800...900?C.

Variatia presiunii in timpul proceselor corespunzatoare arderii sj destinderii este reprezentata prin curba 3-4-4'.

Timpul IV - evacuarea. Pentru a asigura o evacuare cat mai completa, supapa de evacuare se deschide in punctul 4' cu un avans de 30-60? Tnainte ca pistonul sa ajunga la PME, ducand la o reducere insemnata a presiunii de evacuare (1,1-1,2 bar) si a temperaturii gazelor (600...700?C). In felul acesta, Tn cursa de la PME la PMI, pistonul deplaseaza la exterior o cantitate mai redusa de gaze de ardere. Prin inchiderea cu Tntarziere a supapei de evacuare (punctul 1'), se realizeaza o evacuare suplimentara sub actiunea inertiei coloanei de gaze care parase^te cilindrul.

Variatia presiunii gazelor de ardere in cilindru in timpul procesului de evacuare este reprezentata pe figura prin curba 4-5-1'.

Procesele descrise mai sus formeaza

Bibliografie:

1.Brebenel,A.,Vochin,D.Din istoria automobilului.Bucuresti,1983.

2.Groza,Al.,Calciu,Gh.,Saviuc,S.,Smarandescu,Gh.,Aldescu,IMetode si lucrari practice

pentru repararea Automobilelor,Bucuresti,Editura Tehnica,1985.

3.***Revista Autoturism

4.Agenda Automobilistului,Bucuresti,1996

5.Brebenel,A.,Mondiru,C.,Farcasu,I.,Autoturismul Dacia 1300,Bucuresti,Editura

Tehnica,1975

6.Fratila,Gh.,Fratila,M..Samuila,St.,Automobile-cunoastere,intretinere si reparare,Bucuresti,Editura Didactica si Pedagogica,1995

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mentenanta Instalatie Mac.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
5 889 cuvinte
Nr caractere:
34 555 caractere
Marime:
321.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
supapa de avacuare, cilindru, procese
Predat:
la liceu
Sus!