Materiale Folosite în Exploatarea Automobilului

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Cap.1.Argument....pg.3

Cap.2.Combustibili....pg.5

2.1.Benzina.......pg.6
2.2.Motorina.....pg.11

Cap.3.Materiale folosite in exploatare...15

3.1.Uleiuri.....pg.15
3.2.Lichide de racire....pg.18
3.3.Cleiuri,paste,chituri.....pg.19

Cap.4.Norme de tehnica securitatii muncii si PSI....pg.20

Anexa...........pg.22

Bibliografie....pg.24

Cuprins.........pg.25

Extras din atestat:

Automobilul este un vehicul rutier, carosat, suspendat elastic pe cel putin patru roti, care se poate deplasa prin mijloace de propulsie proprii, in conditii de teren diferite, destinat fiind transportului de persoane sau marfuri, pentru scopuri speciale sau pentru tractarea altor vehicule (remorci si semiremorci).

Avand in vedere destinatia, automobilele se pot clasifica astfel:

- pentru transport de persoane: autoturisme, microbuze, autobuze, automobile de performanta

- pentru transport de bunuri: autofurgonete, autocamionete, autocamioane;

- pentru diverse servicii specializate: autocisterne, autodube, autosanitare, autoizoterme, autofrigorifice, autobasculante

- pentru tractiuni: autotractoare

Cu toate ca automobilele se deosebesc intre ele in ceea ce priveste puterea motorului, forma exterioara, destinatia, etc., majoritatea instalatiilor, organelor si mecanismele componente sunt asemanatoare din punct de vedere al constructiei si principiului de functionare, avand acelasi rol si denumirea la toate automobilele. Orice automobil de constructie obisnuita cuprinde :

Motorul. Motorul cu ardere interna transforma, prin ardere, energia chimica a combustibilului in energie calorica, iar aceasta din urma in energie mecanica, utilizata la deplasarea automobilului.

Transmisia. Transmisia este ansamblul de mecanisme cu ajutorul carora miscarea de rotatie a arborelui motor se transmite la rotile motoare ale automobilului. Prin intermediul ei se realizeaza forte de tractiune si viteze diferite cu un consum minim de combustibil. Transmisia cuprinde: ambreiajul,cutia de viteze, arborele cardanic si puntea motoare, formata din transmisia principala, diferentialul si arborii planetari.

Sasiul. Sasiul este compus din doua longeroane, legate intre ele prin traverse, formand un cadru pe care se fixeaza: motorul, caroseria, puntile din fata si din spate si suspensia. In general puntea din fata este cu roti directoare care permit efectuarea virajului, iar cea din spate este cu roti motoare. Insa nu este obligatoriu (la autoturismele Dacia puntea din fata este si motoare si directoare). Suspensia are rolul de a transforma socurile in oscilatii cu amplitudine si frecvente suportabile de catre pasageri sau incarcatura, precum si de a amortiza oscilatiile.

Caroseria. Caroseria reprezinta suprastructura automobilului si are rolul de a transporta sarcina utila (persoane, marfuri, etc.) Tipul automobilului este dat de caroserie. Forma si dimensiunile ei cauta sa satisfaca scopul pentru care a fost construit automobilul.

Mecanismul de directie. Acesta ajuta la schimbarea directiei rotilor implicit schimbandu-se si directia de mers a automobilului. Partile componente ale mecanismului de directie se deosebesc de la un automobil la altul,in functie de constructia puntii directoare.

Instalatia de frana. Acesta are drept scop reducerea rapida a vitezei automobilului, pana la oprirea sa, precum si blocarea rotilor in timpul parcarii.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Materiale Folosite in Exploatarea Automobilului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
6 115 cuvinte
Nr caractere:
34 139 caractere
Marime:
37.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
mecanica, atestat, automobil
Predat:
la liceu
Profil:
Tehnic
Sus!