Lucrari de Intreținere și Reparații la Mecanismul de Distribuție

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument ...........................................................................................3
Cap. 1. Organizarea si planificarea productiei.................................................5
Cap. 2. Factorii care contribuie la uzura pieselor..........................................................7
Cap. 3. Lucrari de intretinere si reparatii la mecanismul de didtributie......................9
Cap. 4. Starea tehnica a masinilor, utilajelor si instalatiilor.........................................14
Cap. 5. Norme de sanatate si securitate a muncii.........................................................17
Bibliografie .................................................................................................................19

Extras din atestat:

Argument

Un proces de productie reprezinta totalitatea actiunilor constiente ale angajatiilor unei intreprinderi,indreptate cu ajutorul diferitelor masini ,utilaje sau instalatii asupra materialelor prime.

Principalele competente vizate in acest proiect sunt:

- Analiza aspectelor privind organizarea si planificarea productiei.

- Analiza stadiului si natura uzurii.

- Planificarea lucrarilor de reparatii.

- Organizarea lucrarilor de reparatii.

- Programarea activitatii de intretinere.

- Urmareste respectarea normelor de intretinere si protectie a echipamentelor si instalatiilor.

- Depisteaza defectele semifabricatelor, pieselor, sistemelor tehnice.

- Evalueaza starea tehnica a masinilor, utilajelor si instalatiile

Un proces de productie reprezinta totalitatea actiunilor constiente ale angajatiilor unei intreprinderi,indreptate cu ajutorul diferitelor masini ,utilaje sau instalatii asupra materialelor prime.

Doresc sa infintez o firma mea in domeniul auto si va oferi anumite servicii clientilor, printre care, repararea automobilelor si comercializarea anumitor piese uzuale.

Firma se va numi "REPARATII AUTO" si sediul va fi construit la periferia orasului. Pentru aceasta, am realizat un plan de afaceri pentru organizarea unui atelier de service auto, unde intentionez sa efectuez lucrari de intretinere si reparatii.

Deoarece uzura pieselor este influentata de diferiti factori, in capitolul doi am prezentat principalii factori care contribuie la modificarea starii suprafetelor.

In capitolul trei, am detaliat categoriile de reparatii si principalele operatii de intretinere.

Pregatirea pentru reparatie consta in constatarea defectiunilor si apoi comandarea pieselor necesare pentru a fi schimbate. Reparatia in sine consta in inlocuirea pieselor defecte folosind scule, dispozitive , aparate de masura si control. Reparatia trebuie executata de operatori( mecanici auto) cu calificarea si specializarea necesara, respectand normele de protectia muncii si regulile PSI in vigoare. Dupa executarea reparatiilor se face rodaj urmarind modul de functionare a pieselor schimbate, dupa care se intocmeste certificatul de garantie.

Operatiile principale de intretinere sunt: verificarea vizuala a etanseitatii capacului distributiei cu blocul motor, a starii arcurilor si pozitiei culbutorilor, asigurarii supapelor, etanseitatii capacului de chiuloasa; reglarii jocului termic dintre culbutori si supape, iar la nevoie si verificarea punerii la punct a distributiei. Ultimele doua operatii necesita o atentie deosebita

Cele mai frecvente defectiuni care pot provoca zgomote anormale, functionarea neregulata a motorului, pornirea greoaie sau chiar oprirea lui sunt: zgomote la comanda de distributie, batai ale culbutorilor sau tachetilor, functionarea neregulata cu zgomot datorita uzurii camelor de la arborele cu came, functionarea neregulata cu rateuri in carburatorul sau colectorul de evacuare, griparea sau blocarea supapei, arderea sau deformarea talerului supapei, ruperea supapei, deformarea sau ruperea arcului supapei.

Am realizat un plan de masuri privind exploatarea rationala a masinilor,utilajelor sau a instalatiilor din dotare, in capitolul patru.

La predarea masinilor,utilajelor sau a instalatiilor catre beneficiar, acestea au prevazute o serie de norme si reglementari necesare pentru asigurarea functionarii in parametri normali.

Bibliografie:

1.Auxiliar curricular, Exploatarea masinilor, utilajelor si instalatiilor, material elaborat in proiectul de Dezvoltare institutionala a sistemului de invatamant profesional si tehnic, Proiectul Phare TVET RO 2005/017-553.04.01.02.04.01.03, Noiembrie 2008.

Auxiliar curricular, Intretinerea planificata, material elaborat in proiectul de Dezvoltare institutionala a sistemului de invatamant profesional si tehnic, Proiectul Phare TVET RO 2005/017-553.04.01.02.04.01.03, Noiembrie 2006.

Auxiliar curricular, Lucrari de intretinere si reparatii, material elaborat in proiectul de Dezvoltare institutionala a sistemului de invatamant profesional si tehnic, Proiectul Phare TVET RO 2005/017-553.04.01.02.04.01.03, Noiembrie 2008.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lucrari de Intretinere si Reparatii la Mecanismul de Distributie
    • gata.docx
    • proiect.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
38 imagini
Nr cuvinte:
9 604 cuvinte
Nr caractere:
52 607 caractere
Marime:
1.94MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
distributie, lucrari, utilaje
Predat:
LICEUL TEHNOLOGIC “CRIȘAN ”CRIȘCIOR
Clasa:
a 12-a
Profesorului:
Angela Marincu
Sus!