Executia sub tensiune a lucrărilor de întretinere și reparare

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Totalitatea actiunilor planificate si ne planificate de control, testare, intretinere si reparare , efectuate asupra unei instalatii in vederea obtinerii unui nivel de siguranta dat se numeste MENTENANTA.

Mentenanta poate fi de doua feluri:

- mentenanta preventiva, cu scop principal de reducere a riscurilor de producere a unui defect, in special prin actiuni de incercari de testare , de schimbare a unor elemente supuse uzurii, de revizii si reparati planificate.

- mentenanta corectiva, cu scop principal de inlaturare imediata

In mentenanta se incadreaza deci activitatile de exploatare, intretinere si reparare a instalatiilor electrice, precum si cea de probe profilactice.

Mentenanta este puternic influentata de caracteristicile constructive ale instalatiilor, de conceptia in care au fost proiectate cat si de metodele si tehnologiile de lucru aplicate la executie si in exploatare. Toate aceste elemente trebuie sa actioneze in sensul asigurarii unui grad sporit de siguranta in functionarea instalatiilor si in asigurarea unei continuitatii cat mai ridicate in alimentarea cu energie electrica a tuturor categoriilor de consumatori.

Avantajele cele mai frecvent citate de specialisti din tarile care au introdus executia sub tensiune a lucrarilor de exploatare, intretinere si reparare a retelelor electrice, sunt :

- cresterea calitatii energiei electrice furnizate consumatorului, respectiv a continuitatii in alimentare, prin evitarea intreruperilor necesare pentru retragerea din exploatare a retelelor electrice, in scopul executiei unor lucrari de exploatare, intretinere sau reparatii planificate sau accidentale;

- imbunatatirea starii tehnice a retelelor electrice, prin executarea la timp si in conditii de calitate a lucrarilor si prin acestea reducerea numarului de intreruperi accidentale;

- ameliorarea conditiilor de securitate a muncii in executia lucrarilor;

- ridicarea nivelului de calificare a lucratorilor, stimularea interesului pentru meseria de electrician retele electrice;

- reducerea numarului de ore suplimentare executate in zile de sarbatoare;

- reducerea consumului tehnologic pentru distributia energiei electrice si utilizarea cat mai eficienta a mijloacelor fixe aflate in gestiune.

Alaturi de avantajele calitative enumerate mai sus Electricite De France a stabilit si criteriile economice ca au stat la baza introducerii lucrului sub tensiune, considerand ca este

economic sa se lucreze sub tensiune in toate instalatiile care prin intreruperea lor ar conduce la nelivrarea catre consumator a minimum 60 kW.

Cu caracter general din totalitatea lucrarilor necesar ar fi executate in retele electrice de distributie, circa 50-70% pot fi executate sub tensiune, prin adoptarea metodelor de lucru specifice.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Executia sub tensiune a lucrarilor de intretinere si reparare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 981 cuvinte
Nr caractere:
20 410 caractere
Marime:
24.55KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
mecanica, reparare
Predat:
la liceu
Profil:
Tehnic
Sus!