Previziuni de marketing la S.C Mcdonalds S.R.L

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument pag.3
CAPITOLUL I-Prezentarea generală a S.C „McDonald's” S.R.L
1.1.Istoricul S.C „McDonald's” S.R.L pag.4
1.2. Dezvoltarea McDonald's: trecut, prezent si viitor pag.7
1.3. Misiunea și viziunea McDonald’s Romania pag.8
1.4. Produse McDonald’s pag.9
CAPITOLUL II-Noțiuni teoretice privind previziunile de marketing
2.1. Previziunea şi planificarea pag.14
2.2. Clasificarea previziunilor de marketing pag.15
2.3. Metode cantitative de previziune pag.18
2.4.Metode calitative pag.19
2.5.Metode cauzale de previziune pag.21
CAPITOLUL III-Realizarea previziunilor pe termen scurt la S.C „McDonald's” S.R.L
3.1.Realizarea previziunilor pe termen scurt la S.C „McDonald's” S.R.L pag.23
3.2. Evoluţia economică a S.C.”McDonald's” SRL pag.24
3.3. Adaptarea ofertei la nevoile clienţilor la SC „McDonald's” pag.26
Concluzii pag.31
Bibliografie pag.32
Anexe

Extras din atestat:

McDonald's este cel mai mare și mai cunoscut lant de restaurante cu servire rapidă din lume, operand peste 30.000 de restaurante în 121 de țari. Viziunea McDonald’s este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapidă ce ofera cea mai buna experienta clienților săi. A fi cel mai bun implica, în percepția companiei, atingerea si menținerea unor standarde de calitate, servire profesionistă și curațenie impecabilă (QSC- Quality, Service, Cleanliness) pentru a construi o relație cât mai stransă cu clienții.

Întreaga strategie de afacere a McDonald’s este centrată pe satisfacerea la modul superior, a dorințelor, cerințelor clientilor și pe fidelizarea acestora. A fi cel mai bun înseamnă atingerea si mentinerea unor standarde de calitate, servire si curațenie deosebite, astfel încat să-l facem pe fiecare client care ne trece pragul sa zambească și sa se simta bine.

Proiectul meu este structurat pe 3 capitole,urmate la rândul lor de alte subcapitole,având ca temă:,, Rrealizarea previziunilor pe termen scurt la S.C „McDonald's” S.R.L ,iar calificarea obținută va fii de tehnician în activități economice. Modulele de pregătire pentru calificarea de nivel „Tehnician în activităţi economice” urmăresc formarea la viitorii absolvenţi a unor abilităţi legate de :identificarea oportunităţilor de piaţă,realizarea unei oferte de mărfuri conform nevoilor şi cerinţelor consumatorilor,identificarea celor mai bune surse de finanţare pentru desfăşurarea activităţii,utilizarea bilanţului contabil pentru informarea, analiza şi previzionarea activităţilor prin calculul principalilor indicatori economico-financiari.

CAPITOLUL I

Prezentarea generală a S.C „McDonald's” S.R.L

1.1.Istoricul S.C „McDonald's” S.R.L

McDonald's este cel mai mare şi mai cunoscut lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, operând peste 30.000 de restaurante în 121 de ţări. Fraţii Dic şi Mac McDonald au deschis primul lor restaurant, cu un meniu limitat la 9 articole şi cu un scop de a vinde cât mai mulţi hamburgeri de 15 cenţi, milkshake-uri şi pungi de cartofi prăjiţi. Succesul lor l-a atras pe Ray Kroc, un vânzător, care a fost uimit de cererea enorma de aparate pentru milkshake-uri. Kroc a văzut potenţialul firmei, semnând un contract de franciză cu cei doi fraţi în 1954. În 1955, Ray a iniţiat planurile sale de extindere prin francizarea formulei. În present, mai mult de 70% din restaurante sunt deschise în regim de franciză. Anii ’60 au însemnat o rapidă expansiune pentru McDonald”s. Publicitatea era răspândită peste tot - pe panouri stradale, în reviste, la televizor. Astfel, au deschis restaurante peste tot în Canada, Puerto Rico, extinzând spaţiul interior al acestora, pentru a oferi locuri de servit. Au introdus logo-uri şi reclame, mascota fiind Ronald McDonald. În 1964 Kroc a cumpărat afacerea, reuşind ca până în 1969 să deschidă aproape 1500 de restaurante, iar la nivelul întregii companii, se vindeau aproximativ 3.5 milioane de hamburgeri zilnic.

De-a lungul anilor ’70, au fost construite lângă restaurantele McDonald's locuri de joacă pentru copii şi parcări, astfel încât acestea au devenit destinaţia ideală pentru familiile ocupate, mai ales pentru gustările "pe fugă". De asemenea, a fost extins meniul cu o linie completă pentru dejun, introdusă în 1977 şi cu "Happy Meals" în 1979 În următorii ani, Mcdonald”s s-a extins enorm, reuşind ca până în anul 1985 să pătrundă în 43 de ţări. La sfârşitul Razboiului Rece, McDonald's a deschis un restaurant în Moscova (1990), devenind astfel primul ambasador al valorilor americane în Rusia.

În România primul Mcdonald”s s-a deschis in 1995, la parterul Complexului Comercial Unirea. În anul 1999 a fost construit şi primul restaurant McDonald's mobil, înregistrând un adevărat succes. La ora actuală funcţionează un număr de 52 de restaurante în principalele oraşe din România. McDonald's a dezvoltat numeroase campanii de publicitate. În afară campaniilor derulate prin intermediul ziarelor, radioului şi a televiziunii, compania foloseşte panouri publicitare, sponsorizează evenimente sportive locale până la nivel olimpic, inscripţionează diferite obiecte publicitare, etc. Spoturile televizate au jucat întotdeauna un rol principal în campaniile de publicitate ale companiei Până în prezent, McDonald's a folosit 23 de sloganuri în Statele Unite. In Statele Unite ale Americii 96% dintre copii din Statele Unite ale Americii îl recunosc pe Ronald. Clownul a devenit un brand recunosc mondial al imaginii restaurantelor împreună cu iniţiala “M”.Odată cu extinderea plină de succes a companiei McDonald's pe multe pieţe internaţionale, compania a devenit un simbol al globalizării şi al răspândirii stilului de viaţă american. Proeminenţa sa în influenţarea masivă a modului de a mânca al diferitelor categorii sociale, a creat de asemenea un frecvent subiect de dezbatere publică legat de obezitate, etică corporatistă şi responsabilitatea faţă de consumator. A creat, ca un produs secundar şi un jargon specific, aşa cum ar fi expresia junk food în loc de fast food. Restaurantele McDonald's se găsesc în 120 de ţări şi teritorii din jurul lumii şi servesc aproape 54 milioane de clienţi în fiecare zi. Compania deasemeni operează branduri de restaurante, precum Piles Café şi Boston Market şi posedă o parte din Pret a Manger. Compania deţinea şi o parte majoritară din Chipotle Mexican Grill până când a renunţat oficial la drepturi în octombrie 2006. Până în Decembrie 2003, deţinea deasemeni Donatos Pizza. Are ca subsidiar deasemeni Redboxul, care a început în 2003 ca o maşină automată, largă de 5.5 m, dar din 2005, s-a concentrat pe maşini de împrumutat DVD-uri.

Bibliografie:

1.Previziunea economică-Elemente de macroeconomie:Autor: Dumitrache Caracota,Editura: Didactică și Pedagogică,București-1996

2. Marketing:Autori: C. Florescu , V.Balaure, St. Boboc I.Catoiu, V.Olteanu, N.Al Pop,Editura: Marketer -Grup Academic de Marketing și Management,București-1992

3. Marketing : ştiinţa şi arta afacerilor:Autor:Vasile A. Munteanu,Editura:Tipo,București-2006

4.http://www.studentie.ro/articole/previziuni+de+marketing

5. http://mcdonalds.ro/

6. Adăscăliţei Virgil, “Tehnici promoţionale fundamentate”, Ed. Universităţii, Braşov, 2001.

7. Cătoiu Iacob (coord), “Cercetări de marketing - probleme şi studii de caz”, Ed. Uranus Bucureşti, 1997.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Previziuni de marketing la S.C Mcdonalds S.R.L.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
9 782 cuvinte
Nr caractere:
53 052 caractere
Marime:
872.72KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Marketing
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Prof.Costache Irina
Sus!