Unităti hard disk și floppy disk

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Mi-am ales aceasta tema ,,Unitati de hard disk si floppy disk" pentru a-mi sustine ,Proiectul de certificare a competentelor profesionale" din dorinta de a cunoaste mult mai multe lucruri despre ceea ce ma pasioneaza foarte mult si anume calculatorul si componentele acestuia.

Un alt motiv pentru care mi-am ales aceasta tema pentru atestat este faptul ca in zilele de azi hard disk-urile au evoulat foarte mult si nu se mai gasesc doar la calculatoare.Mai nou se gasesc chiar si in Video Recordere sau camere video care folosesc hard disk-urile ca medii de stocare in locul benzii magnetice.

Un ultim motiv pentru care mi-am ales aceasta tema a fost curiozitatea de afla de ce nu se mai fac calculatoarele cu unitati hard disk si ce anume s-a intamplat de nu mai sunt atat de mult utilizate.

Hard-disk-ul serveste drept memorie non-volatila, mediu de stocare pentru documentele, fisierele sau aplicatiile utilizatorului.Hard-Disk-urile au fost inventate in anii 1950, fiind initial discuri mari cu un diametru de 20 de inchi.

O unitate floppy disk sau FDD (Floppy Disk Drive) este un mecanism ce permite calculatorului sa citeasca si sa scrie informatii pe dischete.Alan Shugart este in general recunoscut ca inventator al unitatii de discheta, in 1967, pe cand lucra la IBM.

Unitatile de floppy disk folosesc discheta care este un dipozitiv de memorie externa pentru stocarea de date pe un disc magnetic flexibil rotitor, ce poate fi transportat,introdus si utilizat pe alte computere, daca dispun de o unitate de discheta.

Hard-diskul sau discul dur (hard-disk, hard drive, hard-disk drive sau HDD) este un dispozitiv electronic-mecanic pentru stocarea non-volatila a datelor. Compus din elemente electronice si mecanice, hard-disk-ul stocheaza datele pe suport magnetic, in mod non-volatil, in conditii normale.

Hard-diskul se gaseste sub forma unei cutii de aproximativ 12 cm lungime, 7 latime si 2 inaltime. Daca ar fi sa desfacem un astfel de dispozitiv, in interiorul acestuia vom gasi cateva circuite electronice, 1 sau mai multe platane (discuri) de aluminiu, 2 sau mai multe capete de citire/scriere si 2 motorase.

Tipuri de unitati de discheta :

8 inci (au capacitate de 1 Mb - in present sunt disparute)

5,25 inci (capacitate de 1,3 Mb )

3,5 inci (capacitate de 1,44 Mb sau 2,8 Mb - sunt cele mai folosite in ziua de astazi )

LS-120 (capacitate de 120 Mb - pot citi si diskette de 3,5 inci)

Zip (capacitate de 100 sau 200 de Mb - folosit pe scara larga pentru transferarea fisierelor mari)

HiFD (capacitate 200 Mb un sistem de dischete brevetat , care incearca sa standardizeze capacitatea de 200 Mb pe dischetele de 3,5 inch)

Bibliografie:

Cezar Mihalcescu - ,,Bazele informaticii", Ed. Pro Universitaria, 2006

Dodescu Gh., Marsanu R., Nastase F. - ,,Calculatoare.elemente fundamentale de structura.Initiere in utilizarea pc-ului", Ed. All, 2000

Marsanu R. -,,Calculatoare personale.Elemente arhitecturale", Ed. All, 2001

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Unitati hard disk si floppy disk.ppt
  • Unitati hard disk si floppy disk.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 910 cuvinte
Nr caractere:
21 819 caractere
Marime:
1.08MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
componente, informatica, calculator, componenta, hard-disk, floppy disk, harddisk, disk
Predat:
la liceu
Sus!