Titanii literaturii universale

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1. Justificare teoretica
2.Despre HTML
2.1 elemente de baza
3.Codul Sursa
3.1 titanii.html
3.2 byron.html
3.3 aplicatii.html
4.Bibliografie

Extras din atestat:

Prezenta lucrare se doreste a fi un instrument didactic, menit aprofundarii cunostiintelor la capitolul literatura, in speta literatura universala.

Lucrarea contine biografii ale celor mai cunoscuti scriitori din istoria literaturii niversale cum ar fi Byron, Dickens, Dostov, Dumas si multi altii. Probabil ca multi cunosc unele opera ale literaturii universale fara sa cunoasca macar autorul sau ceva despre acesta.

Scopul acestei lucrari este sa ofere macar informatiile de baza despre ‘Titani literaturii unversale’ pentru a satisface nevoile si curiozitatile utilizatorilor.

Lucrarea poate fi imbunatatita prina daugarea altor nume din literature universala sau prin aprofundarea fiecaruia in parte, adaugandu-se mai multe date biografice, mai multe descrieri ale operelor lor etc.

Sper ca aceasta pagina web sa fie de folos celor care sunt dornici sa invete despre cultura universala si adevaratele sale valori.

2. Istoria HTML - ului

Autorii Web-ului utilizeaza HTML din 1990, cand Tim Berners- Lee, creatorul Web-ului si Daniel W. Connolly au creat acst limbaj. Utilizand SGML(Limbaj de Marcare Standard Generalizat) ca macheta de proiectare, Nerners- Lee a proiectat HTML, iar Connolly a scris Definirea Tipului de Document(DTD) HTML.

Odata cu dezvoltarea HTML-ului, fiecare nivel nou(versiune noua) primeste un numar mai mare decat nivelul precedent. În mod curent, majoritatea browserelor utilizeaza ca standard HTML nivel 3.2.

HTML nivel 0 a fost primul standard de definire a unui limbaj de macare utilizat in Web. Acesta include etchete de marcare a continutului documentelor, precum si definitii de marcare pentru hiperlegaturi, antet, paragrafe, liste si elemente de meniu. Aceste etchete prezinta informatia continuta in documentul electronic intr-un format structurat prin intermediul unei definitii a tipului documentului.

În prezent HTML nivel 3.2 este propus ca standard Internet. Acest nivel a inclus toate facilitatile nivelelor anterioare, adaugand facilitati si extensii pentru numere, tabele si elemente de control.

Elemente de baza HTML

Elementul <MENU>

Utilizare:

Elementul se utilizeaza pentru a afisa o lista de articole, cate unul pe un rand. Continutul unui element<MENU> este o secventa de elemente de articole din lista<LI>.

Exemplu:

<HTML>

<MENU>

<LI> Discutie despre HTML

<LI> Discutie despre HTTP

<LI> Discutie despre CGI

</MENU>

</HTML>

Elementul <MAP>

Utilizare:

Elementul se utilizeaza pentru a specifica o zona dintr-o imagine in care se poate efectua clic pentru a realize legatura cu o anumita referinta.

Exemplu:

<HTML>

<MAP NAME= ‘PATRAT’>

<AREA SHAPE=RECT COORDS=’0,0,10,10’>

</MAP>

</HTML> Aceasta pagina foloseste un script pentru a genera cursorul mouse-ului. Scriptul este unul gratuit oferit de cercetatri Java care poate fi usor modificat. Desi dimensiunea acestei secvente este destul de mare(la sfarsitul codului pentru pagina titanii.htm) ea poate fi urmarita de cineva care a mai vazut sau a mai folosit asa ceva. Pentru cei necunoscatori exista tutoriale care explica unele sevcente de scripting pentru a le face mai accesibile.

Bibliografie:

- Encarta.msn.com

- www.referat.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Titanii literaturii universale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
2 929 cuvinte
Nr caractere:
18 299 caractere
Marime:
19.80KB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Profesorului:
Vancea Ion
Sus!