Proiect atestat Placă de sunet

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1) ARGUMENT pag. 4
2) DESCRIEREA ADAPTOARELOR AUDIO PC pag. 5
2.1 Conectoare principale pag. 5
2.2 Conectoare pentru caracteristici superioare pag. 7
2.3 Control volum pag. 8
2.4 Caracteristici pentru support MIDI pag. 9
2.5 Comprimarea datelor pag. 9
2.6 Drivere de sunet pag. 10
2.7 Dictarea si controlul prin voce pag. 11
2.8 Esantionarea pag. 11
2.9 Sunet 3D si adaptoarele 3D pag. 11
3) INSTALAREA PLACII DE SUNET pag. 12
3.1 Instalarea adaptorului pag. 13
3.2 Conectarea boxelor la PC si finalizarea instalarii pag. 13
3.3 Remedierea problemelor legate de placa de sunet pag. 13
3.4 Conflicte hardware pag. 14
3.5 Rezolvarea conflictelor hardware pag. 14
4) ANEXE pag. 15
5) NORME DE PROTECTIA MUNCII SI PSI pag. 20
6) BIBLIOGRAFIE pag. 23

Extras din atestat:

Din 1981 in PC-urile originale IBM se gaseau componente audio rudimentare. Partea audio era folosita pe calculatoarele timpurii mai mult pentru indicarea defectelor, decat pentru lucrari creatoare. Calculatoarele foloseau semnalele sonore pentru putine alte lucruri in afara semnalarii problemelor precum buffer de tastatura plin sau erori in timpul secventei de autotestare la pornire. Sistemele Macintosh, prezentate prima data in 1984, dispuneau de posibilitati audio de calitate inalta in hardware-ul inglobat, dar PC-urile nu au castigat posibilitati audio comparabile pana ce nu au fost dezvoltate primele placi de extensie pentru sunet de catre companii ca AdLib si Creative Labs, la sfarsitul anilor `80.

Datorita competitiei dintre multele companii, ne bucuram astazi de standarde de facto pentru hardware si software pe larg suportate pentru sistemul audio. Hardware-ul audio a evoluat de la un moft scump la starea de subansamblu revendicat de, practice, orice configuratie de system.

Hardware-ul audio al PC-urilor actuale poate lua una dintre urmatoarele forme:

- Adaptor audio pe o placa de extensie PCI, pe care o insatalati intr-un slot de magistrala al calculatorului

- Circuitul integrat specializat de sunet, de la companii precum: Crystal, Analog Devices

- Hardware integrat in setul de cipuri principal al placii de baza, cum se intampla cu cele mai recente seturi de cipuri pentru calculatoarele realizate de cele mai mari firme producatoare

Indiferent de locatia sa, caracteristicile audio fac uz de mufe jack pentru boxe si un microfon.

Cand au fost prezentate primele adaptoare audio la sfarsitul anilor `80, ele tinteau strict un public iubitor de jocuri. Din productia pe 1989, placa Game Blaster costa peste 100 $, dar suporta doar o mana de jocuri.

Descrierea adaptoarelor audio PC

Pentru a lua o decizie inteleapta la cumparare, ar trebui sa cunoasteti unele dintre componentele de baza ale adaptorului si caracteristicile pe care le furnizeaza, precum si caracteristicile superioare pe care le puteti obtine de la adaptoarele audio mai bune. In capitolul care urmeaza vom trata caracteristcile pe care ar trebui sa le luati in cinsiderare atunci cand evaluate diverse adaptoare audio pentru PC-ul dumneavoastra.

Conectoare principale

Cele mai multe adaptoare audio au aceleasi conectoare principale. Aceste conectoare minijack de 1/8 inci asigura mijloacele de transmitere a semnalelor de la adaptor la boxe, casti si statii stereo, precum si de receptionare a sunetelor de la microfon, CD player, casetofon sau statie stereo. Cele patru tipuri de conectoare pe care adaptorul audio ar trebui sa le posede ca un minim sunt prezentate in fig. 1.

Conectoarele jack poarta, de obicei, etichete, dar atunci cand montati un calculator pe un birou, etichetele de pe spatele PC-ului, pot fi vazute cu dificultate. Unul dintre cele mai obisnuite motive pentru care un calculator refuza sa produca cel mai mic sunet este acela ca boxele sunt conectate intr-un jack gresit. Pentru a evita aceasta problema, multe placi audio destinate publicului larg codifica prin culori mufele jack conform specificatiilor. Codificarea prin culori poate diferi pentru unele adaptoare audio ( sau poate sa nu existe deloc ). In orice caz, setul fundamental de conexiuni inclus pe majoritatea placilor audio este urmatorul:

- Conector stereo de iesire de linie sau audio ( verde deschis ). Conectorul de semnal de iesire de linie este utilizat pentru transmiterea semnalelor sonore de la adaptorul audio la un dispozitiv din exteriorul calculatorului. Puteti lega cablurile de la acest conector la boxe stereo, la casti sau la statia stereo de amplificare. In cazul in care conectati calculatorul la statia dumneavoastra stereo, puteti obtine sunet amplificat.

- Conector stereo de intrare de linie sau audio ( albastru deschis ). Prin intermediul acestui conector se pot inregistra sau mixa semnale sonore de la o sursa externa, de exemplu o statie stereo, pe hard discul calculatorului.

- Conectorul de iesire spate sau pentru difuzoare/casti ( fara culoare standard ). Placile de sunet vechi prevedeau

Bibliografie:

Carti:

PC depanare si modernizare-editura Teora

PC pas cu pas (editia a II-a revazuita si adaugita)-editura Polirom

Siteuri:

www.audio-soft.com0

www.c-media.com

www.soundcard.com

www.totul-despre-calculator.ro

www.warezBB.ro

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Atestat Placa De Sunet
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
3 766 cuvinte
Nr caractere:
21 749 caractere
Marime:
596.33KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
placa de sunet, computer, hardware
Predat:
la liceu
Sus!