Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Comunicatiile intre calculatoare reprezinta o parte principala a industriei de PC-uri. Indiferent daca foloseste un modem sau o retea, majoritatea PC-urilor sunt conectate intr-un mod oarecare la celelalte calculatoare, permitand partajarea fisierelor, transmiterea si receptionarea corespondentei electronice si accesul la internet. Acest capitol exploreaza diversele tehnologii pe care le puteti folosi la extinderea capacitatilor PC-ului dumneavoastra, atat pe plan local, cat si pe plan global.

S-ar putea sa fiti surprins de faptul ca modemurile si retelele sunt tratate in acelasi capitol al cartii, dar o conexiune prin modem este doar o alta forma de lucru in retea. De fapt, sistemele de operare Windows 9x si Windows NT au combinat cele doua servicii intr-o singura entitate.

Motivul acestei combinatii este reprezentat de faptul ca scopul unei legaturi obtinute prin modem s-a schimbat in decursul timpului. Mult timp, utilizatorii PC-urilor au format numerele serviciilor BBS(bulletin board systems) - servicii particulare care furnizau accesul prin terminal la alte calculatoare. Serviciile online, precum America Online si CompuServe, exista de mai mult timp, dar ele folosesc clienti si protocoale particulare, destul de diferite de cele din retelele locale.

O data cu cresterea exploziva a retelei Internet, tehnologiile modemurilor si ale retelelor s-au unificat, deoarece ambele ar putea folosi acelasi soft de client si aceleasi protocoale. In prezent, cea mai populara suita de protocoale de retea - TCP/IP - este folosita atat in retelele locale, cat si in Internet. Cand apelati un furnizor de servicii Internet (sau ISP), de fapt va conectati intr-o retea, folosind modemul in locul unei placi de retea.

Capitolul II

Tipuri de modem

2.1. Modemuri asincrone

Pentru PC-urile care nu sunt conectate intr-o retea prin alte mijloace, modemul a devenit o componenta aproape standard a sistemului. Pentru multi utilizatori individuali, conexiunea la Internet reprezinta motivul principal pentru achizitia unui caclulator. Indiferent de scopul in care este folosit calculatorul, in afaceri, pentru distractie sau doar pentru mentinerea unei legaturi cu prietenii, o conexiune prin modem face ca un sistem izolat sa devina o parte a unei retele universale.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modemul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
7 747 cuvinte
Nr caractere:
40 884 caractere
Marime:
1.23MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
modem, internet, conexiune
Predat:
la liceu
Profesorului:
Avadanei Marius Florin
Sus!