Mișcarea purtătorilor de sarcină electrică în câmp electric și magnetic - Aplicație în informatică

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Cred că cu toţi am observat că ultima vreme ramura informaţională s-a dezvoltat foarte mult mai ales din cauza evoluţiei calculatoarelor precum şi a limbajelor de programare. Calculatorul care cu puţin timp în urmă era un obiect de lux care nu era accesibil tuturor, acuma a devenit un lucru necesar. El a ajuns să fie folosit aproape în toate domeniile şi în toate ramurile: industrie, cultură, turism, economie, învăţămînt etc.

Odată cu evoluţia calculatoarelor şi apariţia unora tot mai performante au început să se creeze programe noi care pot fi folosite pe scară largă în toate domeniile. In şcoli se folosesc cel mai mult programele de simulare, care permit experimentarea unor situaţii care ar fi dificil sau chiar imposibil de realizat în clasă.

Programele de simulare pot fi de asemenea pentru a ilustra idei şi experimente explorate în prealabil prin alte mijloace - idei, teste, discuţii, chestionare etc.

Aceste programe pot fi de asemenea utilizate în procesul de instruire a elevilor în laboratoarele de fizică şi chimie, în simularea experimentelor care sunt prea costisitoare, complicate sau care consumă mai mult timp. La fel programele de simulare asigură şi simularea unor situaţii, modele, în care rezultatele finale să fie obţinute din deciziile proprii ale utilizatorului.

Ghidaţi după datele furnizate de simulator, elevii selectează anumite opţiuni sau aleg anumite situaţii, apoi obţin rezultatele deciziilor.

O utilizare în creştere o au simulatoarele grafice prin care se simulează grafic diferite procese şi fenomene, păstrându-se totuşi interacţiunea dintre elev şi calculator.

2. Motivarea temei alese

Se ştie foarte bine că din ce în ce mai mult se manifestă, în activitatea şcolară de fizică, posibilitatea descrierii sau chiar a simulării pe calculator a fenomenelor fizice de la cele mai simple (aruncarea oblică în cîmp gravitaţional), pînă la fenomene care implică o derulare, deci o descriere complexă (generarea de holograme, procese fizice într-un reactor nuclear, generatoare de semnal, funcţionarea unor circuite electrice).

Am ales această temă în primul rînd din pasiunea mea pentru fizică, mai ales pentru capitolul electricitate, şi în al doilea rînd datorită faptului că acest fenomen de mişcare a purtătorilor de sarcină electrică în cîmp electric şi magnetic este utilizat pe larg în tehnică şi foarte puţini cunosc acest fapt.

Anume datorită acestor fenomene în prezent există televizoarele, chiar şi monitoarele de la calculatoare pe care noi le utilizăm atît de des. Imaginile care apar pe ecranele noastre se datorează acestui fenomen fizic.

De asemeni sper că cei ce vor vedea acest fenomen prezentat de mine în acest program de simulare vor avea un interes mai ridicat pentru fizică în general şi îşi vor da seama că pe calculator se pot realiza lucruri excepţionale.

3. Prezentarea fenomenului din

punct de vedere fizic

3.1. Mişcarea particulelor încărcate electric în cîmp electric

a) Mişcarea purtătorilor de sarcină electrică în cîmp electric transversal

O particulă încărcată cu sarcină electrică q se află într-un cîmp electric cu intensitatea E sub acţiunea forţei electrice F=qE.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Miscarea purtatorilor de sarcina electrica in camp electric si magnetic - Aplicatie in informatica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
3 655 cuvinte
Nr caractere:
22 562 caractere
Marime:
602.20KB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Sus!