Memoria RAM - Tipuri de memorii și evoluția acestora în timp

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

I. Memoriu justificativ
II. Introducere
III. Descrierea componentei
IV. Studiu comparativ
V. Reguli de instalare
VI. Anexe
VII. Bibliografie

Extras din atestat:

Industria memoriilor este una dintre cele mai dinamice aplicatii ale electronicii din zilele noastre. In ultimii ani, chip-urile de memorie au avansat intr-un ritm alert, ceea ce a dus la o scadere dramatica a pretului/MB. Factorul principal care a dus la cresterea productiei fiind cererea de memorie, care a crescut datorita programelor ce utilizeaza tot mai multa memorie dar si datorita avantajului (din punct de vedere al performantelor) pe care memoria RAM il ofera in comparatie cu alte tehnologii de stocare a informatiei. In acelasi timp, performantele noilor module au fost imbunatatite, au scazut timpii de acces iar viteza bus-ului a crescut. Toate aceste caracteristici au fost implementate din cauza mai multor factori de ordin tehnic, unul dintre acestia ar fi evolutia procesoarelor, care prin cresterea frecventei introduc necesitatea cresterii performantelor pentru memorii. De-a lungul timpului, memoriile au fost construite prin prisma mai multor tehnologii, dintre acestea doar o parte au reusit sa se impuna pe piata.

Am ales ca obiect de studiu tipurile de memorie deoarece consider ca acestea reprezinta unele dintre cele mai importante componente ale computerului ce determina in mare parte performanta acestuia. In primul rand, dimenisiunea memoriei este in stransa legatura cu microprocesorul folosit (in functie de limitele impuse de acesta); cu cat capacitatea memoriei este mai mare cu atat performantele computerului sunt mai bune. In al doilea rand, memoria are o importanta majora deoarece sistemul de operare, programele ce lucreaza, fisierele, ocupa fiecare dintre ele o parte din aceasta. De asemenea, evolutia memoriei a determinat ca timpul de acces la informatie sa fie in prezent de ordinul nanosecundelor, producatorii bazandu-se pe eficienta si rapiditate.

In concluzie, scopul acestei componente de baza a computerului este de a ne facilita si eficientiza activitatile desfasurate cu ajutorul P.C-ului, de a stoca si de a prelucra un numar cat mai mare de date si informatii si de a comunica mai util si mai facil.

Capitolul 2. Introducere

Memoria reprezinta componenta functionala destinata pastrarii informatiei. Informatia memorata este formata din programele si datele necesare utilizatorului sistemului de calcul. Memoria se interpune intre celelalte componente functionale ale sistemului de calcul: informatiile preluate in calculator prin intermediul unitatilor de intrare sunt stocate mai intai in memorie, de unde sunt preluate de celelalte unitati functionale ale sistemului de calcul (procesorul, unitatile de iesire).

Informatia memorata se compune din: - secvente de instructiuni (programe); - datele preluate din mediul exterior sistemului de calcul; - rezultate intermediare obtinute in timpul prelucrarii datelor; - informatii rezultate in urma executiei programelor care, de regula, vor fi transmise mediului exterior prin dispozitivele de iesire.

Memoria RAM si slot-ul de memorie RAM

Memoria este absolut necesara pentru functionarea microprocesorului si a PC-ului. Mai mult, memoria existenta in calculator determina ce programe puteti sa derulati si cat de repede. Memoria este o parte vitala a calculatorului. Reprezinta locul de stocare a tuturor octetilor de care are nevoie microprocesorul ca sa functioneze. Memoria contine atat datele brute care urmeaza sa fie prelucrate, cat si rezultatele prelucrarilor. Memoria poate functiona si ca un canal de comunicatii intre microprocesor si dispozitivele perifence.Exista mai multe tipuri de memorii, descrise si diferentiate de functii si de tehnologie. Fiecare are un anumit rol in functionarea corespunzatoare a PC-ului.

Din punct de vedere al memoriei nu este deosebit de importanta natura informatiei memorate, ci modul de stocare si mai ales regasirea acesteia. Fizic, memoria este constituita din elemente care pot avea doua stari stabile: 0 sau 1. Rezulta ca putem defini memoria ca pe o succesiune de dispozitive logice elementare, capabile sa retina fiecare o valoare binara, adica un BIT (1b) de informatie.

Bibliografie:

http://www.referatele.com

http//www.euroqual.pub.ro

http//www.pcmadd.com

http//www.facultate.regielive.ro

http//ro.wikipedia.org

http//www.referat.clopotel.ro

http//www.referate.ro

http://www.emag.ro

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Memoria RAM - Tipuri de memorii si evolutia acestora in timp.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
6 064 cuvinte
Nr caractere:
30 646 caractere
Marime:
739.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
ram, memorie
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!