Aplicații ale tipului struct - Magazin de articole cosmetice

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

- Tema proiectului
- Consideratii teoretice
- Prezentarea aplicatiei
- Concluzie
- Bibliografie
- Anexe

Extras din atestat:

1. TEMA PROIECTULUI

Sa se realizeze un program care sa permita gestiunea unui magazin de cosmetice. Programul se va implementa folosind limbajul C/C++ prin intermediul mediului de programare CodeBlocks si va permite informatii elementare: preluarea datelor din fisier, afisarea datelor la consola, cautarea unui produs, determinarea pretului si adaugarea unor noi produse.

2. CONSIDERATII TEORETICE

Programare C/C++

1.Principiile programarii

Programarea nestructurată (un program simplu, ce utilizează numai variabile globale); complicațiile apar când prelucrarea devine mai amplă, iar datele se multiplică și se diversifică.

Programarea procedurală (program principal deservit de subprograme cu parametri formali, variabile locale și apeluri cu parametri efectivi); se obțin avantaje privind depanarea și reutilizarea codului și se aplică noi tehnici privind transferul parametrilor și vizibilitatea variabilelor; complicațiile apar atunci când la program sunt asignați doi sau mai mulți programatori care nu pot lucra simultan pe un același fișier ce conține codul sursă.

Programarea modulară (gruparea subprogramelor cu funcționalități similare în module, implementate și depanate separat); se obțin avantaje privind independența și încapsularea (prin separarea zonei de implementare, păstrând vizibilitatea numai asupra zonei de interfață a modulului) și se aplică tehnici de asociere a procedurilor cu datele pe care le manevrează, stabilind și diferite reguli de acces la date și la subprograme.

- Se observă că modulele sunt „centrate” pe proceduri, acestea gestionând și setul de date pe care le prelucreaza. Dacă, de exemplu, dorim să avem mai multe seturi diferite de date, toate înzestrate comportamental cu procedurile din modulul modul_1, această arhitectură de aplicație nu este avantajoasă.

C++ este unul dintre cele mai folosite limbaje de programare pentru dezvoltarea programelor de tip desktop. Pentru crearea de programe în C++ este necesar un mediu de dezvoltare integrat (integrated development environment - IDE) care să ușureze pe deoparte procesul de programare, iar pe de altă parte, să integreze o serie de instrumente care să facă posibilă și să eficientizeze crearea de software.

Code::Blocks este un IDE pentru limbajele de programare C++, C și Fortran ce a fost lansat în versiune stabilă în 2008.

Acesta este gratuit, open-source și cross-platform (compatibil cu Windows, Mac și Linux), având proprietatea de a suporta folosirea de multiple compilatoare, inclusiv pe cel specific IDE-ului Microsoft Visual Studio C++, ceea ce face ca dezvoltatorul să aibă un control mai mare asupra software-ului creat și asupra portabilității codului sursă de pe alte IDE-uri.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Magazin de cosmetice
    • bin
      • Debug
        • Magazin de cosmetice.exe
    • obj
      • Debug
        • main.o
    • date.in
    • Magazin de cosmetice.cbp
    • Magazin de cosmetice.depend
    • Magazin de cosmetice.layout
    • main.cpp
    • main.exe
    • main.o
  • Aplicatii ale tipului struct - Magazin de articole cosmetice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx, cpp, exe, in, cbp, depend, layout, o
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
10 fisiere
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
2 109 cuvinte
Nr caractere:
13 337 caractere
Marime:
1.59MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Predat:
la liceu
Profesorului:
Neagu Violeta
Sus!