Agendă telefonică

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

aProgramul cu tema “Agendă telefonică” a fost conceput şi realizat cu scopul de a ajuta orice persoană să consulte şi să gestioneze baza de date cu abonaţi telefonici. Principiile de bază ale programului sunt următoarele:

- Mod de utilizare accesibil oricărei persoane;

- Se pot afla date despre abonaţii telefonici;

- Actualizările bazei de date constau în adăugare, modificare şi ştergere a unuia sau mai mulţi abonaţi telefonici;

- Căutarea abonaţilor se face după nume, adresă sau telefon;

- Lista cu abonaţii telefonici poate fi vizualizată în totalitate în oridine de la A la Z sau invers;

- Se poate afla numărul de abonaţi;

- Iesirea din program se face in două moduri: cu revenire la mediul de lucru FOX-PRO sau cu iesire din mediul de lucru FOX-PRO. La execuţia programului cu numele ATESTAT.PRG(se face prin scrierea comenzii DO ATESTAT în fereastra de comenzi în mediul de lucru FOX-PRO) apare un ecran care simulează încărcarea acestuia cu un mesaj de aşteptare „Pregătire pentru încărcare ” , timp de câteva secunde, după care se intră în program. Utilizarea acestui program se face prin accesarea unei bare de meniu(aceasta se află în partea de sus a ecranului) cu mai multe opţiuni(PAD-uri) fiecare fiind însoţită de un mesaj cu numele acesteia care apare în partea de jos a ecranului. Fiecare opţiune se selectează prin poziţionarea cursorului pe aceasta şi dacă se doreşte execuţia acesteia se apasă tasta <ENTER>. În concluzie, acest program, prin intermediul mai multor opţiuni, se foloseşte de o singură bază de date cu abonaţi telefonici din municipiul Buzău cu numele ABONATI.DBF. Bara de meniu este alcătuită din următoarele meniuri orizontale(PAD-uri):

- ACTUALIZARI

- CAUTARE DUPA

- VIZUALIZARE

- INFORMAŢII

- IESIRE DIN

- AJUTOR La selectarea meniului orizontal „ACTUALIZĂRI”, se vor activa patru meniuri verticale(POPUP-uri) fiecare având numele: ADAUGARE, MODIFICARE şi STERGERE. La selectarea opţiunii „ADAUGARE” va apare o fereastră tip formular pe care utilizatorul va trebui să completeze spaţiile goale. Această fereastră ajută utilizatorul să adauge noi abonaţi telefonici prin introducerea numelui şi prenumelui, adresei şi numărului de telefon fiecărui abonat telefonic. După completare programul va pune o întrebare prin „Adaugati inregistrarea?” astfel încât utilizatorul va trebui să răspundă prin D(da) sau N(nu). La răspunsul cu D programul va adăuga o nouă înregistrare după care va apare mesajul “Inregistrarea a fost adaugata !”, iar în caz contrar va apare mesajul “Inregistrarea nu a fost adăugată !”. Apelând opţiunea “MODIFICARE” se va activa o fereastră care cere utilizatorului să introducă numele abonatului după care programul îl va căuta. În caz afirmativ, programul va afişa înregistrarea cu numele respectiv, după care utilizatorul va putea să modifice oricare din câmpurile nume, adresa şi telefon. Iar în caz contrar utilizatorul va fi avertizat de mesajul “Numele nu există !”. Pentru ca modificările ce s-au făcut să rămână înregistrate utilizatorul va trebui să apese <Ctrl+W>. La apelarea opţiuni “STERGERE“ utilizatorului i se va cere numele abonatului care va urma sa fie sters. Dupa introducerea numelui si apasarea

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • FOXUSER.FPT
  • FOXUSER.DBF
  • BIGCHARS.PRG
  • BIGCHARS.FXP
  • atestat.prg
  • atestat.FXP
  • ATESTAT.DOC
  • ABONATI.DBF
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, fpt, dbf, prg, fxp
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2004
Nr fișiere:
8 fisiere
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 008 cuvinte
Nr caractere:
17 183 caractere
Marime:
477.67KB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Informatică
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Profesorului:
Vancea Ion
Sus!