Distribuția și promovarea unui produs alimentar

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT 3
Capitolul 1.Politica de distribuție 5
1.1.Distribuţia :definire,sfera de cuprindere; rol şi funcţii 6
1.2.Canalele si formele de distribuție. 7
1.3.Strategii de distribuție 9
Capitolul 2.Politica de promovare 11
2.1.Definirea si rolul politicii de promovare 11
2.2.Structura activitatii promotionale. 12
2.3.Strategii de promovare 15
Capitolul 3.STUDIU DE CAZ DANONE 19
3.1.Conditii de preparare 21
3.2.Informaţii despre consum 22
3.3.Politica de distribuție 23
3.4.Politica de promovare 24
Concluzie 26
BIBLIOGRAFIE: 27
Anexe 28

Extras din atestat:

Am ales ca temă “Distribuția și pomovarea unui produs alimentar”, deoarece publicitatea este un domeniu foarte actual si căutat.Orice firma are nevoie sa-şi promoveze produsele si astfel recurge la ceea ce numim publicitate.

Mesajul publicitar poate îmbrăca o gamă foarte largă de forme, natura produsului sau serviciului și psihologia indivizilor cărora le este destinat acesta, fiind doar două dintre caracteristicile care influențează tipul mesajului ce urmează a fi transmis publicului vizat.

Publicitatea este un sector economic important în ţările dezvoltate, care generează un număr considerabil de locuri de muncă atât în domeniul publicitar, cât şi în domeniile strâns legate de publicitate (mass-media). Veniturile din publicitate sunt extrem de importante pentru mass-media deoarece face posibil accesul consumatorilor la media şi, implicit, la informaţie la un cost redus.

La polul opus, se consideră că publicitatea accelerează uzura morală a produselor,dezvoltă artificial domenii ale producţiei, dă false dimensiuni progresului tehnologic,popularizează produse şi servicii de calitate slabă.

Conform specialiștilor publicitatea are foarte multe dezavantaje. Aceștia susțin că publicitatea ar crea valori false, generând confuzie în rândul consumatorilor, ar produce frustrări şi resentimente, alimentând conflictele sociale.

La nivelul unei societăţi, se poate vorbi de capacitatea publicităţii de a-i conştientiza pe consumatorii de puterea lor de a influenţa, prin simplul act de cumpărare sau prin presiunile de natură juridică, echilibrul economic de pe piaţă şi, implicit, echilibrul politic. Pe de altă parte, finanţarea parţială a instituţiilor media prin intermediul publicităţii face consumul de media accesibil tuturor. Astfel, publicitatea promovează democraţia şi asigură un sistem economic de tip liberal.

Diversitatea canalelor de comunicare în masă, tradiţionale sau moderne, reprezintă un suport pentru diversitatea de opinii şi informaţii. Sunt numeroşi critici care acuză publicitatea că manipulează consumatorii, apelând la tehnici care se adresează subconştientului uman şi care reuşesc să depăşească filtrele perceptive ale consumatorilor.

Potrivit studiilor de specialitate, eficacitatea mesajului publicitar este determinată atât de capacitatea acestuia de a convinge consumatorul de avantajele achiziţionării produsului promovat, cât şi de capacitatea acestuia de a evoca emoţii pozitive, plăcute.

Astfel, mesajele publicitare inteligente, creative şi pline de umor atrag atenţia consumatorilor şi îi conving, în timp ce mesajele plictisitoare sunt ignorate.

In ultimele decenii, distribuţia a devenit una din cheile elaborării mixului de marketing eficient: coerenţa dintre deciziile privitoare la preţ, produs, comunicare, promovare, servicii, alegerea canalului şi a formulei de distribuţie este unul din aspectele esenţiale ale unei politici comerciale.

Promovarea vânzarilor vizeaza sporirea desfacerilor pe anumite piețe in anumite perioade de timp,alaturând in acest scop procesului de vânyare o serie de facilitați adresate direct cumpărătorilor potențiali.

Promovarea vânzarilor este situata între publicitate și vânzarea directa,având in vedere că nu se adresează nici unei audiențe masive,cum este cazul publicitații nici unui grup redus de persoane,cum este cazul vânzarii directe. 

Capitolul 1.Politica de distribuție

- tehnicile de fracţionare, regrupare şi condiţionare a produselor:pachete, folii protectoare, forme de ambalare adaptate autoservirii;

Bibliografie:

- Virgil Balaure(coordonator),Marketing,editura Uranus,2002,Bucureşti.

- A.D.Farbey,Publicitatea eficientă,editura Niculescu,2005,Bucureşti

- Ştefan Prutianu,Corneliu Munteanu,Cezar Caluschi,Inteligenţă Marketing Plus,editura Polirom,2004,Iaşi

- Tănţica Petre,Gabriela Simionescu,Janina Delia Georgescu,Marketing - manual pentru clasa a 12 Editura Niculescu ABC,2004,Bucureşti

- www.curs de marketing

- www.referate ro

- www.academia.edu/7019682/Dano

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Distributia si promovarea unui produs alimentar.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
7 615 cuvinte
Nr caractere:
42 523 caractere
Marime:
567.58KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Industrie Alimentară
Predat:
Liceul Tehnologic De Marină din Galati
Profesorului:
Prof. Grigoraș Marcela
Sus!