Comercializarea produselor lactate dietetice și a produselor de panificație

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT 1
CAPITOLUL I. PARTICULARITĂŢI PRIVIND TEHNICA VÂNZĂRII PRODUSELOR .3
1.1. PREZENTAREA GENERALĂ A MAGAZINULUI SAU A RAIOANELOR DE SPECIALITATE ÎN VÂNZAREA PRODUSELOR LACTATE DIETETICE ŞI A PRODUSELOR DE PANIFICAŢIE 3
1.2. ORGANIZAREA LOCULUI DE MUNCĂ A COMERCIANTULUI 9
1.3. PREGĂTIREA PRODUSELOR PENTRU ETALARE 14
1.4. NEGOCIEREA VÂNZĂRII 19
1.5. PREZENTAREA SORTIMENTULUI 22
CAPITOLUL II. STUDIU DE CAZ 28
2.1. DATE DE IDENTIFICARE A FIRMEI 29
2.1.1. DESCRIEREA GRUPULUI REWE 29
2.1.2. PENNY MARKET 30
2.2. ORGANIZAREA ŞI CONDUCEREA FIRMEI 32
2.3. SCURT ISTORIC AL FIRMEI 33
2.4. FORMELE DE VÂNZARE PRACTICATE DE SOCIETATEA COMERCIALĂ 34
BIBLIOGRAFIE 36
ANEXE 37
ESTETICA ȚINUTEI COMERCIANTULUI 37
RECEPȚIA MĂRFURILOR 38

Extras din atestat:

ARGUMENT

Mi-am ales tema cu titlul ,,Comercializarea produselor lactate dietetice și a produselor de panificație” deoarece acestea fac parte din categoria alimentelor de bazǎ pentru alimentația noastrǎ zilnicǎ.

Laptele ca produs alimentar ocupă un loc deosebit de important printre celelalte produse alimentare. Prezenţa în lapte a unei serii de compuşi organici ca grăsimi, proteine, hidraţi de carbon, care se găsesc într-o formă uşor asimilată de către organism, precum şi a substanţelor minerale necesare formării organismului în creştere, fac din lapte un produs alimentar extrem de valoros şi de neînlocuit.

Grăsimea se găseşte în lapte sub formă de emulsie, temperatura sa de topire este ceva mai scăzută decât temperatura corpului omenesc. Proteinele din lapte se caracterizează printr-o mare varietate de aminoacizi, fapt care le face extrem de valoroase ca material plastic pentru formarea diferitelor ţesuturi ale organismelor vii. Lactaza, având aceeaşi compoziţie chimică elementară ca şi zahărul din sfecla de zahăr, este supusă într-o măsură mai mică proceselor de fermentare în traiectul digestiv și datorită acestui fapt valoarea sa alimentară este mult mărită. Substanţele minerale care intră în compoziţia laptelui sunt bogate în fosfaţi de calciu, uşor asimilaţi de organism, care iau parte în mare măsură la formarea ţesuturilor osoase. Propietăţile componentelor laptelui îl fac de neînlocuit în alimentaţia copiilor şi în cea dietetică.

Sortimentele lactate dietetice sunt considerate produsele lacto-acide care se obțin prin procesul de fermentare al laptelui cu culturi de bacterii lactice. În anumite situații, bacteriile lactice sunt asociate cu unele specii de drojdii, imprimând produsului o fermentare mixtă. De cele mai multe ori, valoarea dietetică a acestor produse se datorează modificărilor pe care le suferă o substanță proteică care ajută la coagularea laptelui. Consumul de produse lactate dietetice determină o îmbunățire a mocroflorei intestinale, deoarece bacteriile lactice inhibă dezvoltarea bacteriilor de putrefacție dăunătoare organismului. Cele mai răspândite produse lactate dietetice acide sunt iaurtul, sana, chefirul și laptele bătut. Ca o informație interesantă, iaurtul, care este un preparat specific regiunii Balcanilor, a devenit cel mai răspândit produs dietetic. Un iaurt de bună calitate prezintă coagul compact, omogen, fără eliminare de zer în exces. Gustul este plăcut, cu o ușoară tentă acrișoară și cu o aromă caracteristică.

Laptele constituie de asemenea o materie primă extrem de valoroasă pentru obţinerera unor produse alimentare caracterizate prin calităţi gustative diferite şi printr-o conservabilitate îndelungată. Unele subproduse care rezultă de la prelucrarea laptelui se folosesc la fabricarea lactozei, albuminei şi cazeinei.

Legislaţia europeană şi standardele agreate în industria alimentară prevăd regulamente stricte, începând de la condiţiile de creştere a animalelor şi colectarea laptelui şi până la transport, depozitare, procesare, ambalare, depozitare, fiind în total un număr de 52 acte normative.

Principala caracteristică a pieţei de lactate proaspete o reprezintă diversitatea sortimentală. Astfel pe lângă lactatele obişnuite pe piaţa românească se constată existenţa iaurturilor „albe”, cât şi a celor cu fructe, fapt datorat câtorva mari producători care au forţat piaţa să se adapteze sortimentelor existente la ora actuală la nivel european.

De asemenea, industria panificației din țara noastră ocupă un loc însemnat în cadrul producției bunurilor de consum, pâinea constituind un aliment de bază care se consumă zilnic. Având în vedere marea importanță pe care produsele de panificație o dețin în satisfacerea cerințelor de hrană, industria panificației din România s-a dezvoltat într-un ritm accelerat. Concomitent cu avântul tehnic, pentru satisfacerea cerințelor consumatorilor de produse de panificație cât mai variate, s-a mărit continuu gama de sortimente.

CAPITOLUL I. PARTICULARITĂŢI PRIVIND TEHNICA VÂNZĂRII PRODUSELOR

1.1. PREZENTAREA GENERALĂ A MAGAZINULUI SAU A RAIOANELOR DE SPECIALITATE ÎN VÂNZAREA PRODUSELOR LACTATE DIETETICE ŞI A PRODUSELOR DE PANIFICAŢIE

Trebuie remarcat faptul că la nivel de magazin procesul principal se desfăşoară în sala de vânzare şi cuprinde toate activităţile necesare nemijlocit desfacerii mărfurilor, în cazul nostru a produselor lactate dietetice şi a produselor de panificaţie.

În paralel cu procesul principal se desfăşoară procesul secundar, dar în spaţiile auxiliare ale magazinului, care sunt destinate recepţiei, depozitării şi pregătirii în vederea vânzării a mărfurilor.

Un magazin nu este altceva decât locul de vânzare unde de obicei clienții își fac cumpărăturile. Orice magazin trebuie să corespundă tuturor cerințelor cumpărătorilor și plus imaginea sa trebuie să fie originală în raport cu cea a concurenților. Pentru a avea o reușită comercială, de obicei antreprenorii atrag atenția asupra amenajării magazinului. Aceasta implică o muncă considerabilă atât în interiorul magazinului, cât și la exteriorul acestuia. Fiecare magazin are propriul său stil, design-ul care îl diferențiază de celelalte. Cu siguranță, clienții vor intra într-un magazin cu vitrinele frumos amenajate, le va atrage atenția numele companiei, care de obicei este scris la intrare în magazin și desigur vor exista mai mulți cumpărători dacă magazinul va fi amplasat favorabil.

Apariția magazinelor și modernizarea formelor de comerț permit comercianților să dezvolte instrumente utilizate în procesul de promovare a produselor. Principalele obiective ale comerțului modern presupun:

- Atragerea și transformarea trecătorilor în vizitatori;

- Transformarea vizitatorilor în cumpărători („seducerea”);

- Transformarea procesului de cumpărare într-o experiență pozitivă pentru a stimula vizitele viitoare ale clienților.

Bibliografie:

1. Chintescu Gh., Grigore St., 1982 – Îndrumător pentru tehnologia produselor lactate, Editura Tehnică, București

2. Grozea Cristina, 2006 – Elemente de tehnologie comercială, Editura Muntenia, Constanța

3. Tony Buzan, Richard Israel, - Vânzare inteligentă.

4. Vișean Octavia Mirela, 2004 – Tehnologii comerciale, Editura ASE, București

5. https://www.aicipromotii.ro/pascani/catalog/penny-market

6. http://www.penny.ro/TopMetanavigation/About/Companie/Companie/pe_DefaultContent1.aspx

7. https://www.profit.ro/stiri/rewe-va-transforma-sase-din-cele-8-magazine-xxl-mega-discount-in-penny-market-si-va-renunta-la-celelalte-doua-15605386

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comercializarea produselor lactate dietetice si a produselor de panificatie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
13 305 cuvinte
Nr caractere:
72 640 caractere
Marime:
1.15MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Industrie Alimentară
Predat:
COLEGIUL TEHNIC DE CĂI FERATE „UNIREA” PAŞCANI din Pascani
Profesorului:
marinela Lule
Sus!