Tehnologia de realizare a unui placaj cu tapet pe suport de hârtie

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Tapetarea este procedeul de lipire a tapetelor pe perete folosind adezivi specifici si folosind o tehnologie specifica.

Tapetele sunt pelicule din material plastic aplicate pe suporturi de hartie, panza, folii dupa o tehnologie specifica si care au rol estetic practic atunci cand tapetele sunt aplicate pe suporturi.Criterii de amenajare a locului de munca: cai de acces libere, front de lucru degajat,aprovizionare ritmica cu materiale si SDV-uri, siguranta la locul de munca,alegerea metodei de lucru,mentinerea locului de munca in perfecta stare de curatenie.Asigurarea calitati lucrarilor de tapetare:identificarea normelor de calitate specifice domeniului propriu de activitate,relatarea cerintelor de calitate impuse de normative pentru propriul loc de munca,utilizarea normelor de calitate in activitatea curenta.Igiena si securitatea in munca:insusirea drepturilor si responsabilitatilor la locul de munca in functie de normele prevazute la instructajele de protectia muncii, verificarea existentei si integritatii mijloacelor de protectie la locul de munca, raportarea situatiilor care pun in pericol securitatea individuala si colectiva.

Operatiile tehnologice pentru realizarea lucrarilor de tapetare sunt:pregatirea suprafetei suport,croirea fasiilor de tapet,aplicarea adezivului pe dosul fasiilor de tapet,aplicarea tapetului pe elementului de constructie,verificare calitatii lucrarii.Pregatirea suprafetei suport: indepartarea finisajului vechi, verificarea rezistentei stratului suport, indepartarea zonelor cu aderenta slaba, repararea zonelor afectate, verificarea planeitatii, corectarea abaterilor de la planeitate.

Pregatirea corecta a peretilor este foarte importanta si trebuie sa i se acorde chiar mai mult timp decat aplicarii efective a tapetului. Tapetele vechi trebuie indepartate. La tapetele care se pot separa uscat se indeparteaza numai stratul decorativ. La peretii acoperiti cu vopsea lavabila trebuie verificata.Daca peretii sunt acoperiti cu vopsele aderente (se intunecala umiditate), vopseaua trebuie spalata.

Mucegai: Se indeparteaza cu substante contra mucegaiurilor, se aplica tapetul de baza termoizolant, care se lipeste cu spuma dura (cu spaclul zimtat), eventual role de maculatura

Colturi: nu treceti niciodata cu benzi de latime mare peste colturi; lasati un surplus de 1-2 cm pe care il taiati de mai multe ori. Aplicati banda in continuare.

Usi: tapetati dinspre o latura. Croiti banda la nivelul marginii superioare orizontale a ramei. Aplicati tapetul de-a lungul marginii exterioare a ramei, il presati si decupati marginile.

Nise de ferestre: banda de tapet se aplica pe o latura, cu adaos suficient sa ajunga ,,peste colt" pana la rama, dupa care se taie la nivelul pervazului si al marginii superioare si se infasoara. Taiati surplusul, dupa care tapetati partile de deasupra si dedesubtul ferestrei, precum si cealalta latura.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Realizare a Unui Placaj cu Tapet pe Suport de Hartie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 230 cuvinte
Nr caractere:
33 549 caractere
Marime:
8.14MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Elemente de Tehnologie Generală
Tag-uri:
tehnologie, hartie
Predat:
la liceu
Sus!