Proiectarea unui amplificator audio de 10 W

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1.Argumentare 3
2.Sursa de alimentare 5
2.1Transformatorul 6
2.2 Redresorul 7
2.3Filtrul 8
2.4.Stabilizatorul 9
3 Amplificator audio de 10 W 11
3.1Alimentarea amplificatorului audio 14
4.Trasarea circuitului imprimat 15
5.Bibliografie 16

Extras din atestat:

Lucrarea electronica prezinta notiunile de baza necesare pentru insusirea functionarii dispozitivelor si circuitelor electronice utilizate in curent electronic industrial.

Lucrarea este alcatuita din dispozitivele electronice si circuite electronice de baza.

Lucrarea este destinata studentilor cu specialitatea energetica din institutile politehnice, fiind utila si studentilor altor facultati cu profil electric.

Desigur, electronica a devenit azi o ramura industriala indispensabila, in sensul ca nici o alta ramura nu se poate lipsi de aparatul electronicii.

Mai mult chiar, intreaga noastra viata este influentata direct sau indirect, de electronica. Electronica este intr-adevar omni prezenta.

Electronica este o disciplina stiintifica si tehnica aparte, in care teoria se imbina in mod armonios si inseparabil cu tehnica.

Fenomenele care intervin sunt foarte complexe si nu este usor sa fie stapanite. De aceea, intotdeauna dupa ce se prelucreaza un aparat, este necesar sa ii masuram performantele, spre a vedea intr-adevar daca ceea ce s-a realizat este sau nu corespunzator cu ceea ce sa dorit, adica daca are parametrii ceruti. Si iata ca, dintr-o data ne intalnim cu problema construirii aparatului si a testarii lui prin masuratori corespunzatoare.

Cine analizeaza dezvoltarea stiintei si tehnicii din ultimele decenii va constata ca, fara aparatul esential al electronicii, inovatiile nu ar fi putut ajunge la stadiul actual, iar altele nici nu s-ar fi nascut.

Omul modern foloseste electronica la tot pasul: la mana poarta un ceas electronic, ajuns acasa, foloseste televizorul, radioul, casetofonul si alte aparate electronice.

In uzine, masini moderne comandate electronic, regleaza si controleaza procese tehnologice. Masinile unelte cu program, debiteaza foarte rapid piese de mare precizie.

Pe aeroporturi, sisteme electronice controleaza traficul aerian, in metrouri, electronica face posibila desfasurarea normala a curselor, aparatura electronica, in spitale, aparatura electronica de cele mai diverse forme ajuta la tratamente si diagnostic.

Datorita posibilitatii sale de a fi utila in orice domeniu, electronica a patruns pana in cele mai nebanuite activitati, ajutand la rezolvarea multor probleme, oferind solutii dintre cele mai avantajoase.

Ceea ce a permis ca electronica sa patrunda atat de rapid si intens, este si faptul ca progresele obtinute in tehnologia fabricarii componentelor electronice, a aparaturii electronice in general, au fost spectaculoase.

Electronica ramane o tehnica deschisa de mari dimensiuni, spectaculoasa si utila in acelasi timp, capabila sa influenteze progresul urmatoarelor decenii, o tehnica fara de care omul nu ar fi putut patrunde in tainele materiei si nu ar fi putut parasi Terra.

Pregatit de pe bancile scolii pentru legatura permanenta cu practica, cu productia, educat prin munca si pentru munca, tineretului patriei noastre este in acelas timp beneficiarul unor mari preocupari si investitii, menite sa creeze conditiile optime pentru desfasurarea procesului educational la un nivel ridicat.

In aceasta opera educationala, legarea invatamantului cu practica, verificarea pe viu a demonstratiilor, a teoriilor, joaca un rol de ceea mai mare importanta in pregatirea temeinica a tineretului, a schimbarilor.

Bibliografie:

1. Practica industriala. C. Pantelimon

2. Electronica. Dobos Tomescu.

3. Practica electronica. Edmond Nicolau.

4. Circuite integrate liniare. Manual de utilizare vol.3

5. Agenda radioelectronistului.

6. Reviste de specialitate.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea unui amplificator audio de 10 W.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2010
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
2 126 cuvinte
Nr caractere:
12 796 caractere
Marime:
1.57MB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Electronica și Automatizări
Predat:
Grup Scolar de Industrie Usoara Cisnadie
Profesorului:
Ing. Gliga Nicolae
Sus!