Instalații laser

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument 3
Bazele Fizice Ale Generarii Radiatiilor Laser 4
Tipuri de Generatoare Laser 5
Generatoare Lasre Cu mediu Activ Solid 6-9
Generatoare Laser cu mediu Gazos 10-12
Instalatii Laser Specializate 13-14
Anexa 1 15
Anexa 2 16
Anexa 3 17
Anexa 4 18
Anexa 5 19
Anexa 6 20
Anexa 7 21
Anexa 8 22
Anexa 9 23
Anexa 10 24
Anexa 11 25
Bibliografie 26

Extras din atestat:

Proprietatile radiatiilor laser de coerenta spatiala si temporala, putere mare si posibilitatea focalizarii punctuale au permis utilizarea laserului in tehnologie pentru operatii de prelucrare realizate prin modificarea starii termice locale a materialului afectat cu sau fara schimbare de faza.

Principiul fizic de baza al generatoarelor laser il reprezinta amplificarea luminii prin stimularea emisiei radiatiei si laserii cu mediu activ solid realizata pe baza inversiei de populatie- pompaj adica atomii sunt propulsati din starea fundamentala stabila intr-o stare exercitata, metastabila.

Procedeele de realizare a inversiei de populatie denumite si de excitatie sau pompaj sunt specifice tipului de mediu activ-laser utilizat si tranzitiei de pompaj alese.

Bazele fizice ale generarii radiatiilor laser

Proprietatile radiatiilor laser de coerenta spatiala si temporala, putere mare si posibilitatea focalizarii punctuale au permis utilizarea laserului in tehnologie pentru operatii de prelucrare realizate prin modificarea starii termice locale a materialului afectat cu sau fara schimbare de faza.

Pentru utilizari tehnologice se folosesc generatoare laser capabile sa emita radiatii de intensitate ridicata, de obicei peste impunandu-se laserii un mediu activ gazos.

Principiul fizic de baza al generatoarelor laser il reprezinta amplificarea luminii prin stimularea emisiei radsiatiei si laserii cu mediu activ solid realizata pe baza inversiei de populatie-pompaj, adica atomii sunt propulsati din starea fundamentala stabila intr-o stare excitata, metastabila.

Procedeele de realizare a inversiei de populatie, denumite si de excitatie sau pompaj sunt specifice tipului de mediu activ-laser utilizat si tranzitiei de pompaj alese.

Dupa felul materialului activ folosit pompajul se poate realiza prin:

- Iradiere optica - procedeu utilizat pentru medii active solide, constand in iradierea cu lumina intensa a bastonului de mediu activ-laser

- Ciocniri electronice- la descarcari in gaze si inductie magnetica pentru medii active gazoase

- In cazul laserelor cu semiconductori si cei cu medii active lichide se utilizeaza alte procedee specifice

Tipuri de Generatoare Laser

Din punct de vedere ingineresc, principalele elemente care trebuie avute in vedere la proiectarea si constructia generatoarelor laser din instalatiile de prelucrare privesc obtinerea inversiei de populatie, controlul modurilor si ghidarea transferului de energie dintre mediul activ si emisia electromagnetica din cavitatea rezonata precum si dirijarea si focalizarea radiatiilor laser rezultante, in zona de lucru pe, piesa de prelucrat.

Generatoarele laser utilizate pentru prelucrari au o serie de particularitati si anume:

- Realizeaza o

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatii Laser.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
2 449 cuvinte
Nr caractere:
15 514 caractere
Marime:
1.02MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Electric
Tag-uri:
fascicul, laser, lumina
Predat:
la liceu
Profesorului:
Iacob Ionut
Sus!