Componentele antrenamentului sportiv în jocul de handbal - pregătirea tehnico-tactică

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT .4
CAPITOLUL I. INTRODUCERE .. .5
CAPITOLUL II. Pregatirea tehnica 8
2.1.Tehnica jocului in atac ..13
2.2.Tehnica jocului in aparare 18
2.3.Tehnica jocului portarului 19
CAPITOLUL III. Pregatirea tactica ..20
3.1. Importanta si clasificarea tacticii .20
3.2.Formele si mijloacele de aplicare a tacticii ..22
3.3.Tactica individuala ...25
3.4.Tactica colectiva in atac ...26
3.5.Tactica individuala in aparare ..28
3.6.Tactica colectiva in aparare ..29
3.7.Tactica jocului portarului ..31
BIBLIOGRAFIE. ..32

Extras din atestat:

ARGUMENT

Pentru a face fata solicitarilor complexe cerute de situatiile concrete din jocul de handbal,jucatorii trebuie sa aiba asigurata o pregatire tehnico-tactica la un nivel inalt bazata totodata pe o pregatire fizica generala si speciala.

Sportivul trebuie sa cunoasca si din punct de vedere theoretic aspectele pregatirii tehnico-tactice,ajutindu-l sa aplice cu o mai mare precizie e elementele tehnice in functie de situatia tactica ceruta.

Pentru realizarea unei pregatiri profesionale corespunzatoare ca ‘’instructor sportiv’’ sau ca sportive de ‘’inalta performanta’’, o parte din elevii generatiei viitoare vor fi solicitati sa elaboreze unele lucrari cu referiri concrete la traseul profesional individual pe care se pregateste sa-l parcurga dupa absolvirea liceului. Apartin primei generatii de elevi care sustinem examenul de atestare profesionala sub aceasta forma,in consecinta,am incercat sa intocmesc o lucrare cit mai detaliata pe aceasta tema care cu siguranta imi va fi de folos atat mie,cit si colegilor mei mai mici care vor avea de sustinut un astfel de examen.Am ales din vasta tematica a antrenamentului sportiv tema:’’Componentele antrenamentului in jocul de handball:pregatirea tehnico-tactica’’ pentru a-mi aprofunda cunostintele. Solutiile oferite trebuie intelese ca un prag minimal pentru realizarea tematicii cuprinse in programa teoretica,ele neepuizand sursele de informare a domeniului. Tematica si continutul isi gasesc utilitatea in directii cum ar fi:constientizarea participarii elevilor la procesul de pregatire sportive, contribuind la cresterea eficientei lui.

Sper ca aceasta lucrare sa fie buna sursa de inspiratie pentru colegii mei din generatiile viitoare care vor avea de sustinut la randul lor examenul de atestare profesionala.

CAPITOLUL I.

INTRODUCERE

HANDBAL CA DISCIPLINA SPORTIVA

Ca un joc sportiv colectiv,handbalul poate fi discutat din trei puncte de vedere:ca disciplina sportive, ca mijloc al educatiei fizice si sportului.

Luand in discutie doar handbalul ca disciplina sportive trebuia aratat ca aceasta este un joc sportive de intrecere.Echipele care se confrunta au ca obiectiv obtinere a unor performante sportive, exprimarea in castigarea de titluri de campioni,de mentinerea in categoria de intrcere sportive de promovarea intr-o categorie superioara,de castigarea unor trofee pe plan national si chiar international.

Procesul de pregatire in handball a tinut seama de cresterea continua a volumuluisi intensitatii antrenamentelor, de atacarea relative simultana a factorilor antrenamentului iar dinamica efortului are la baza stadiul atins in pregatire si structura calendarului competitional, selectionarea unui ‘’schelet’’ de mijloace,adaptarea si aplicarea mijloacelor moderne de pregatire.

Conceptia de pregatire.Strans legata de conceptia de joc, conceptia de pregatire s-a imbunatatit si ea prin extinderea pregatirii in conditii de joc prin acordarea importantei cuvenite problemelor selectiei, celor legate de pregatirea pshihologica si teoretica. Procesului de antrenament trebuie sa I se asigure cotinuitate in cadrul lui,componentele pregatirii sunt interdependente si atacate aproape simultan pe cicluri si lectii de antrenament; jocul volumului si intensitatilor , dinamica efortului trebuie sa corespunda nivelului atins in pregatire si cerintelor competitionale;este necesar un echilibru just intre pregatire, verificare si concurs, iar metodele moderne de antrenament se vor folosi efecient in unitatea de timp a anului competitional.

Problema de baza a handbalului de performata romana in continuare atitudinea inaintata fata de munca, perseverenta, disciplina desavarsita in indeplinirea

Sarcinilor incredintate, a programelor de pregatire.In activitatea antrenorilor si jucatorilor trebuie sa se introneze o atmosfera de munca tenace staruitoare, un climat de exigenta sporit sa se dezvolte ambitia de autodepasire, disciplina ferma, seriozitatea si ordinea exemplare.

Bibliografie:

1.PAUL CERCEL: Handball ~ ‘’Antrenamentul echipelor masculine’’

2. C. POPESCU : ‘’Lectii de handbal’’

3.IOAN BOTA ,BOGDAN MACOVEI: Handbal -Antrenamentul portarului

4. IOAN KUNST GERMANESCU: Handball -Tehnica si tactica jocului

5. CEZAR HANTAU: Handbal - Jocul in aparare

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Componentele antrenamentului sportiv in jocul de handbal - pregatirea tehnico-tactica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
32 imagini
Nr cuvinte:
5 672 cuvinte
Nr caractere:
34 657 caractere
Marime:
27.61KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Educatie Fizică și Sport
Predat:
la liceu
Sus!