Studiu de caz privind acțiuni și obligațiuni

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

ARGUMENT

Societatea pe actiuni (S.A.) este una din formele de societate comerciala cu o larga reglementare si implementare pe plan international. Aceasta este o societate de capitaluri, asociatii raspund pentru pierderile societatii doar in limita actiunilor detinute. Astfel spus, asociatii nu pot pierde mai mult decat au investit.

Societatea pe actiuni era denumita in legislatia mai veche din Romania societate anonima.

Societatile pe actiuni au un regim special in ceea ce priveste aspectele legate de administrare pentru ca actionarii au posibilitatea sa opteze intre doua sisteme de administrare : fie sistemul unitar, fie sistemul dualist, fara a putea alege ambele sisteme concomitent.

Piata financiara este piata pe care sunt emise si negociate titlurile pe termen lung. Emisiunile de noi titluri se efectueaza pe piata primara in timp ce negocierile de titluri mai vechi se efectueaza pe piata secundara. Distinctia intre aceste doua categorii de operatiuni este necesara intrucat noile emisiuni au ca obiect transferarea de mijloace de finantare de la cei ce economisesc debitorii finali, iar negocierea titlurilor vechi asigura creditorilor lichiditati pentru plasamentele lor. Piata primara favorizeaza debitorii, in timp ce piata secundara este in serviciul creditorilor.

Actorii pietei financiare sunt:

a) emitentii de titluri (debitori)

b) ofertantii de capitaluri (agentii excedentari, realizatorii de economii)

c) intermediarii

Piata financiara este un circuit de finantare al economiei caracterizat prin utilizarea fondurilor preexistente, si ca atare cu o tenta inflationista marcanta, in timp ce sistemul bancar este un circuit de finantare a economiei in care creditele acordate de banci nu corespund intotdeauna fondurilor preexistente. Astfel apare imperios necesara existentei unor relatii si mecanisme prin care sa se realizeze transferul fondurilor de la cei ce inregistreaza surplus catre cei ce au nevoie de capital precum si existenta unor instrumente si operatori specifici, care sa faciliteze acest transfer.

Prin urmare piata financiara ofera agentilor economici care au nevoie de fonduri doua posibilitati:

- fie apeleaza la sistemul bancar pentru a contacta un credit;

- fie emite valori mobiliare pe care le ofera spre vanzare potentialilor investitori .

Deciderea societatii comerciale de asi procura fondurile necesare din vanzarea de valori mobiliare catre publicul larg acesta va deveni societate detinuta public.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz Privind Actiuni si Obligatiuni.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
7 581 cuvinte
Nr caractere:
44 936 caractere
Marime:
46.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Tag-uri:
societate, comert, capital
Predat:
la liceu
Profesorului:
tanase cristian
Sus!