SC Fartud SRL

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Contabilitatea s-a născut odată cu economia de subsistență a traiului primitiv, desenele rupestre nefiind altceva decât forme incipiente ale „socotelilor”: câte animale au fost vânate și mâncate, câte piei s-au jupuit și câte haine au rezultat, etc.

Împreună cu dezvoltarea economiei s-a perfecționat și „arta ținerii socotelilor”, punctul de cotitură reprezentându-l modelul matematic elaborat de Luca Paciolo di Borgia acum mai bine de 500 de ani, după care contabilitatea a devenit de neînlocuit, fără alternative, deopotrivă o știință și o artă în urmărirea existenței și mișcării capitalurilor și utilităților, al stabilirii rezultatelor activității și plasării lor, și totul de maniera ca afacerile să beneficieze permanent de suportul bănesc necesar.

Tema aleasă de mine este „INSTRUMENTAREA CONTABILĂ A OPERAȚIUNILOR PRIVIND IMPOZITELE, TAXELE ȘI CONTRIBUȚIILE DATORATE DE SC FARTUD SRL” desfășuarată pe patru capitole. Capitolul I “ Portofoliu SC FARTUD SRL” ilustrează prezentarea generală a firmei FARTUD SRL, în Capitolul II „Instrumentarea contabilă privind impozitele, taxele și contribuțiile” prezint aspecte contabile teoretice cu privire la impozite, taxe și contribuții, în cadrul Capitolului III „Înregistrarea în contabilitate a principalelor operații privind impozitele, taxele și contribuțiile datorate de SC FARTUD SRL” evidențiez punerea în practică a aspectelor teoretice pe baza activitații desfășurată de firma Fartud SRL, iar în Capitolul IV “Concluzii si propuneri” prezint interpretarea proprie cu privirea la organizarea contabilității firmei SC FARTUD SRL.

Am ales aceasta tema deoarece doresc a scoate în evidența importanța impozitelor, taxelor și contribuțiilor atât în plan economic cât și în plan social. Statul prin puterea sa centrală sau locală este chemat să asigure colectivităților care-l constituie o multitudine de necesități publice, sub forma de servicii publice (ordine publică, aparare națională , educați , cultură, administrație și securitate socială ) și bunuri publice (rețele de transport, telecomunicații, cercetare ) și pentru asta a fost și va fi nevoie de resurse financiare, în cadrul cărora ponderea principală o constituie prelevările fiscale.

Fiecărui moment de dezvoltare al societății corespunde unui anumit nivel al impozitelor, nivel care se schimbă pe masura acestei dezvoltări. Specific evoluției impozitelor în perioada postbelică este tendința creșterii lor în mărime absolută și relativă. Sporirea volumului impozitelor s-a realizat prin creșterea numărului plaților, creșterea volumului materiei impozabile, precum și prin majorarea cotelor de impunere Astfel, în țările dezvoltate, impozitele și taxele procurp între opt și nouă zecimi din totalul resurselor financiare ale statului. În țarile în curs de dezvoltare, procurarea impozitelor și taxelor cunoaste diferențe mai mari în totalul resurselor financiare, variind între cinci și nouă zecimi În perioada modernă, acestea au dobândit un rol economic, fiind folosite ca instrument de intervenție al statului în viața economică, au devenit o metodă de conducere prin care se reglează mecanismele pieței. În funcție de intenția legiuitorului, impozitele se pot manifesta ca instrument de stimulare sau frânare a unor activități de creștere ori reducere a producției sau consumului unui anumit produs. Ele servesc ca metode intervenționiste cu caracter conjunctural sau structural, pentru corectarea evoluției, pentru stabilizarea și echilibrarea creșterii economice.

CAPITOL 1: PRTOFOLIU SC FARTUD SRL

1.1 Prezentarea generala a SC FARTUD SRL

Societatea comercială FARTUD SRL este o companie privată care a luat fiinţă în 2002 la Timişoara, având capital integral privat.Aceasta şi-a dezoltat afacerea şi astăzi are filiale în marile oraşe ale ţării precum: Iaşi, Constanţa şi Bucureşti.

Activitatea principală a companiei FARTUD S.R.L. este transportul internaţional de marfă, în special transportul pentru industria de automotive.

Încă de la înfiinţare, compania FARTUD S.R.L. şi-a stabilit ca o-biectiv o continuă îmbunătăţire a serviciilor pe care le oferă clienţilor săi, având în vedere în special parametrii de operativitate, eficientă şi siguranţă.

Pentru a-şi îndeplini aceste obiective compania FARTUD S.R.L. are la dispoziţie un colectiv înalt calificat şi foarte bine organizat pe departamente şi divizii, format din peste 150 de angajaţi, care stă oricând la dispoziţia clienţilor şi a rezolvării prompte a tuturor situaţiilor care se pot ivi.

În acelaşi scop al satisfacerii nevoilor clienţilor săi la cel mai înalt nivel al profesionalismului, S.C. FARTUD S.R.L. dispune de un parc auto ultra modern, format în prezent din 83 de unităţi exclusiv MÂN, propulsate de motoare EURO 5, cu remorci şi semiremorci copertate, având o capacitate de la 500 kg la 22 de tone, incluzând mega-trailere cu înălţimea utilă de 3 m, şi dispozitiv hidraulic de ridicare a tavanului, parc auto aflat într-un continuu proces de dezvoltare şi evoluţie

1.2Structura organizatorica

SC FARTUD SRL are 6 mari compartimente care se subordoneaza Directorului Generel ( Calitate, Financiar, Strategie, Secretariat,Juridic, Executiv ). Departamenului Executiv i se subordoneaza alte 3 departamente: Vama, Transport, Depozite, ultimele doua avand, la randul lor, in subordine departamentele Maritim, Aerian, Rutier ( Casa, Camioane ) si respectiv Antrepozit si Depozit.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • SC Fartud SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 376 cuvinte
Nr caractere:
38 919 caractere
Marime:
144.56KB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Predat:
Colegiul Economic Virgil Madgearu din Bucuresti
Sus!