Inființarea și organizarea unei pensiuni

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Capitolul I : Argumentarea temei
Capitolul II : Date de identificarea agenţilor economici
Capitolul III : Organizarea societăţii si descrierea activităţii curente
Capitolul IV :Resursele umane ale societăţii
Capitolul V : Mediul extern al societăţii
Capitolul VI : Analiza financiar-contabilă a societăţii
Capitolul VII : Concluzii şi oportunităţi de afaceri
Capitolul VIII : Bibliografie
Capitolul IX : Anexe

Extras din atestat:

Turismul a devenit în zilele noastre o activitate la fel de importantă precum cea desfăşurată în alte sectoare din economia mondială (industrie, agricultură, comerţ). Descrierile lăsate de Marco Polo cu ocazia peripluilui său asiatic - sec. al XIII lea, cele ale lui Arthur Young - sec. al VXIII lea, sau mai aproape de noi, ale lui Henri Monfreid au jalonat preocupările viitoare privind practicarea călătoriei.

Privit ca un fenomen social - economic creator de beneficii, turismul a fost definit în variante din cele mai felurite: „arta de a călători pentru propria plăcere”, „activitatea din timpul liber care constă în a voiaja sau locui departe de locul de reşedinţă, pentru distracţie, odihnă, îmbogăţirea experienţei şi culturii, datorită cunoaşterii unor noi aspecte umane şi a unor peisaje necunoscute”, sau ca „fenomen al timpurilor noastre, bazat pe creşterea necesităţii de refacere a sănătăţii şi de schimbare a mediului înconjurător, cultivare a sentimentului pentru frumuseţile naturii ca rezultat al dezvoltării comerţului, industriei şi al perfecţionării mijloacelor de transport”.

În paralel cu creşterea traficului de călatori s-a dezvoltat şi industria hotelieră, comunicaţiile, transportul, activitaţi destinate turismului.

România are un potenţial turistic remarcabil, acesta fiind dat atât de resursele naturale - varietatea reliefului, clima, hidrografia, flora, fauna - cât şi de resursele antropice - vestigii arheologice, manumente istorice şi arhitectonice, muzee şi case memoriale.

Pensiunea Ami ***, se afla in jud. Prahova, Cheia, Str. DN1A nr. 574staţiunea Cheia se bucură de o privelişte deosebită şi de un climat propice pentru tratarea diferitelor afecţiuni, cum ar fi: astenia nervoasă, suprasolicitarea fizică şi intelecuală, rahitism, anemii secundare etc. Staţiunea, beneficiară a unei pitoreşti aşezări între munţi, este preferată nu numai de turiştii români dar şi de turiştii străini datorită posibilităţilor pe care le oferă în practicarea celor mai variate forme de turism, atât vara cât şi iarna: turism balnear, turism sportiv, religios etc.M-a atras alegerea acestei teme deoarece viitoarea meserie pe care vreau să mi-o aleg este in domeniul economic şi aş vrea să cunosc cît mai bine cum şi prin ce căi poate un agent economic să fie rentabil şi să facă fată cerintelor tot mai diversificate impuse de economia de piaţă.

Înfiinţarea unor societăţi private, are un rol dinamic în crearea de noi locuri de muncă, pentru realizarea de noi produse si servicii, ducînd la scăderea ratei somajului şi crearea de noi pieţe, ceea ce reflectţ o crestere economică.

DATE DE IDENTIFICARE A AGENTULUI ECONOMIC

ACT CONSTITUTIV

al Societăţii Comerciale S.C. “Confort” S.R.L

Societate cu răspundere limitată

Subsemnatul

a) (numele si prenumele) Spinu Catalin , cetatean roman, născut la data de 14.01.1992 in (localitatea şi judeţul/sectorul) Braşov, domiciliat în (localitatea) Codlea, str Muntisor, sc B ,nr 6 ,bl 6,ap.19, judeţul/sectorul Braşov, de sex masculin, necasatorit, posesorul buletinului/paşaportului/cărtii de identitate seria BV nr.414689, eliberat de Poliţia Codlea, la data de 08.07.05, cod numeric personal 2910702080060

b) S.C “Confort” S.R.L cu sediul social in Romania, Cheia, DN1A inmatriculată în registrul comerţului din Braşov sub nr. : J35/2382/22.08.2009 cod fiscal nr. Rl 818076 in calitate de asociat unic si fondator

am hotarat sa constitui, in conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2), din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale (modificată si republicată), o societate comercială cu capital integral in valoare de 800. 000 ron cantravaloarea a 200.000 euro, dupa cum urmează: - 2 autovehicule de transport persoane in valoare de 12.000 euro/ bucata

-casă in zona Cheia in valoare de 120. 000 euro

Bibliografie:

Turism şi Eficienţă, Principii Generale, Nicolae Albu, Editura Lux Libris, Braşov 2001

Economia Turismului, Studii de caz, Reglementări, Nicolae Neacşu şi Andreea Cernescu, Editura Uranus, Bucureşti 2002

Hristovul Pădurilor De Brad - Valea Superioară a Teleajenului, Alexandru Barbu şi Valeriu Neamţu, Editura Publi - Ligna, Bucureşti 1992

Hotelul, Economie şi Management - Colecţia Turism Ediţia IV, Editura ALL BE CK, Nicolae Lupu, Bucureşti 2003

www.nicoltana.ro

www.tourismguide.ro

www.muzbioph.ro

www.carta.ro/cazare-cheia/pensiunea-ami/

www.aventuraturistica.ro/destinatii/detalii/pensiune-ami/

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Infiintarea si organizarea unei pensiuni.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
63 pagini
Imagini extrase:
63 imagini
Nr cuvinte:
7 352 cuvinte
Nr caractere:
45 303 caractere
Marime:
3.27MB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Predat:
Colegiul Tehnic Simion Mehedinti din Codlea
Profil:
Servicii
Profesorului:
Prof. Stancu Silvia
Sus!