Impactul Sloganului în Comercializarea Produselor

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Capitolul 1: Notiuni privind promovarea

1.1 Procesul comunicarii si modele ale acesteia
1.2 Strategii de comunicare
1.3 Tehnici de promovare
1.4 Mixul de marketing in turism

Capitolul 2: Aspecte definitorii ale reclamei.
2.1. Evolutia publicitatii
2.2 Tipologia reclamelor
2.3 Actorii pietei publicitare
2.4 Aspecte morale ale publicitatii
2.5 Agentia de publicitate

Capitolul 3: Crearea publicitatii
3.1 Elementele componente ale mesajului publicitar
3.2 Elaborarea mesajului intre creativitate si impact
3.3 Importanta si utilizarea marcilor
3.4 Strategii de utilizare ale marcilor

Capitolul 4: Studiu de caz
Capitolul 5: Concluzii

Extras din atestat:

Capitolul 1: Notiuni privind promovarea

1.1 Procesul comunicarii si modele ale acesteia:

Publicitatea este unul din elementele utilizate, de regula pentru prezentarea convingatoare a produsului sau serviciului catre cumparator sau utilizator. Pentru multi dintre cei implicati ca beneficiari de reclama, agenti de publicitate sau consumatori, publicitatea reprezinta elementul de comunicare principal in mixul de marketing. De fapt, publicitatea este cel mai evident element si poate fi lesne de identificat.

Intregul mix de marketing contine cai de comunicare potentiale sau reale folosite in intregime, cand sunt descoperite, pentru a stimula cumpararea si consumul. De pilda, se recurge la colorarea particulelor unui detergent pentru a i se evidentia diferiti ingredienti si avantajele lor; se asigura unui mic produs electric elemente de design care sa dezvaluie ca se adreseaza tineretului sau ca e la moda; de cele mai multe ori, se concep ambalaje care fac mai mult decat sa protejeze produsele - ele le confera "o marca" si uneori chiar mai mult. Chiar si procesul de distributie poate comunica unele elemente despre o marca; la fel si pretul. Faptul ca pretul produsului nostru este mai scazut sau mai ridicat decat al concurentilor reprezinta un mesaj posibil care comunica pietei si alte lucruri. Ca pret relativ, poate produce o marja mai mica si un volum mai mare de vanzari sau o marja mai mare si un volum mai mic al vanzarilor, dar fiecare din aceste posibilitati poate duce, mai mult sau mai putin, la obtinerea unui profit. Ca modalitate de comunicare, poate lamuri unele aspecte referitoare la calitate, segment de piata, utilizare finala si altele. In aceasta privinta, pretul trebuie sa fie compatibil cu strategia aplicata celorlalte elemente ale mixului de marketing, inclusiv promovarea din care face parte publicitatea.

Strategia de marketing, in intregul ei, este un mijloc de comunicare cu piata, fie direct, fie indirect. Pe pietele dezvoltate cumparatorii, clientii, consumatorii sunt liberi sa aleaga - sa cumpere sau sa nu cumpere un produs sau un serviciu ori pe cel oferit de altcineva. Pentru a alege, consumatorii au nevoie de informatii - informatii pe care sa le analizeze si la care sa reactioneze la nivelul rational si/sau emotional, constient sau inconstient. Reactia poate fi vaga, ca un semn de familiaritate, sau clara, ca un semn de totala satisfactie datorita faptului ca produsul cumparat a mai fost testat si altadata, ca este facut din materiale superioare sau ca se vinde cu reducere. Insa, informatia in urma careia au loc anumite reactii nu vine doar din publicitate. In ultima instanta, apare o reactie la intregul mix de marketing. Asadar publicitatea nu este unicul instrument de marketing; este mai degraba, asemenea celorlalte aspecte ale comunicarii, doar mai importanta. Singura sa functie este de a determina o reactie in urma unei comunicari difuzate intr-un spatiu platit - de obicei de consumator, adesea si de comercianti (indirect), iar uneori de la categorii de public.

Bibliografie:

Petcu Marian- O istorie a publicitatii romanesti, Editura Tritonic, 2007, Bucuresti

Manual de publicitate- Russel Lane, Editura Teora, 2004, Bucresti

[http://ro.wikipedia.org/wiki/Publicitate

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impactul Sloganului in Comercializarea Produselor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
32 imagini
Nr cuvinte:
8 874 cuvinte
Nr caractere:
46 706 caractere
Marime:
155.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Tag-uri:
slogan, comercializarea produselor
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Profesorului:
Moarcas Eugenia
Sus!