Caracterizarea poziției agentului economic SC United Romanian Breweries Bereprod SA

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Cap. 1 Caracterizarea pozitiei agentului economic S.C United Romanian Breweries Bereprod(URBB) S.A
1.1 Aspecte generale 4
1.2 Factorii ce contribuie la pozitionarea unei firme pe piata 4
1.3 Caracteristici generale ale societatii S.C United Romanian Breweries Bereprod(URBB) S.A
1.3.1Scurt istoric 6
1.3.2Profilul si obiectul de activitate 7
1.3.3 Portofoliu de produse 8
1.3.4Standarde internationale-Fabrica Tuborg 8
1.4 Pozitionarea pe piata 9
Cap. 2 Determinarea indicatorilor ce caracterizeaza
piata agentului economic S.C United Romanian Breweries Bereprod(URBB) S.A
2.1 Grad de concentrare al pietei 12
2.2 Segmentarea pietei 13
2.3 Gravitatia comerciala 17
2.4 Coeficientul de elasticitate al cererii de
marfuri 18
Cap. 3 Realizarea de previziuni 19
Bibliografie
Anexee

Extras din atestat:

In realizarea acestei lucrari am avut drept model Societatea Comerciala United Romanian Breweries Bereprod (URBB) , cunoscuta ca si Tuborg Romania. Prin aceasta lucrare mi-am propus sa reliefez asupra importantei pe care o exercita imaginea si pozitionarea unei societati pe piata si cum anume influenteaza acest lucru evolutia ulterioara a acesteia , respectiv a vanzarilor pe care firma le preconizeaza pe viitor,dar si asupra rolului pe care il au indicatorii ce caracterizeaza piata agentului economic in elaborarea planurilor strategice si atingerea obiectivelor propuse de catre societate.

Asadar pozitia unui agent economic pe piata releva pe langa succesul societatii si capacitatea de adaptare operativa a activitatii desfasurate la cerintele pietei,ale consumatorului,respectiv capacitatea de a se face recunoscuta pe piata prin calitatea produselor oferite,a capacitatii de antrenare a tuturor resurselor de care dispune in fiecare moment, iar acest lucru presupune activitati precum segmentarea pietei, respectiv alegerea unei piete tinta si pozitionarea pe piata.De aceea am dorit ca lucrarea de fata sa prezinte importanta pozitionarii pe piata a intreprinderilor, ca un puternic instrument, ce c reaza si mentine diferente reale intre branduri la nivelul pietei de desfacere precum si variabilele de segmenatare a pietei.

De asemenea in cuprinsul lucrarii vom observa ca evolutia vanzarilor nu depinde numai de preturile practicate si activitatea promotionala desfasurata.Cheia succesului in afaceri depinde de imaginea pe care firma si-o creaza pe piata, prin prisma satisfacerii necesitatiilor de consum,a imbunatatirii permanente a capacitatii de adaptare a intreprinderii la cerintele mediului sau de piata,calitatii produselor oferite.

Azi calitatea produselor,precum si modul de abordare a pietei tinta,respectiv a strategiilor adoptate,sunt principalii factori care determina consumatorii sa achizitioneze un produs,fapt ce va contribui in mod direct la evolutia viitoare a societatii si ulterior la atingerea pozitiei de lider pe piata. Este foarte important insa ca actiunile viitoare ale unei societati sa faca obiectul unei previziuni economice prin care este realizata estimarea evolutiei viitoare a unor indicatori economici privind, in general, fenomene care nu sunt direct controlate de entitatea implicata in procesul de previziune.

Capitolul I Caracterizarea pozitiei URBB(United

Romanian Breweries Bereprod)

1.1 Aspecte generale

Pozitionarea firmei pe piata presupune proiectarea caracteristicilor produsului/serviciului si crearea unei imagini distincte a acestuia, care sa se adreseze cu precadere segmentului/segmentelor tinta selectate. Cu alte cuvinte, pozitia unui produs/serviciu indica locul pe care acesta ocupa conceptia consumatorilor, in raport cu produsele si serviciile concurentei.Numeroase firme si-au definit pozitii credibile ca - alternative ale liderilor de piata. Dar cele mai multe companii nu-si doresc sa fie niste competitori oarecare, indiferent ca au sau nu succes. Ele doresc sa fie lideri.Pentru a fi lider trebuie sa fii cel dintai sosit si cel mai bun dintre cei mai buni.Statisticile arata ca primul brand care patrunde in mintea consumatorului potential beneficiaza - in medie - de dublul cotei de piata a brandului intrat al doilea si de o cota de piata de patru ori mai mare decat cea a brandului intrat al treilea si acest raport nu se schimba prea usor. In majoritatea categoriilor, brandul de lider depaseste substantial cifra vanzarilor brandului de pe locul secund. Cu toate acestea multi dintre expertii in marketing pierd din vedere

Bibliografie:

St. Pruteanu, Corneliu Munteanu, Cezar Caluschi - "Inteligenta

marketing-plus" , Ed. Polirom 1999

-Gh. Sasu - "Enciclopedia intreprinzatorului"

-www.tuborg.ro

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caracterizarea Pozitiei Agentului Economic S.C United Romanian Breweries Bereprod S.A.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
5 909 cuvinte
Nr caractere:
31 941 caractere
Marime:
109.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Tag-uri:
agent economic, firma, produse, servicii
Predat:
COLEGIUL COMERCIAL ’’VIRGIL MADGEARU TG-JIU
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Fuiorea Rodica
Sus!