Asigurările de Locuințe în România

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT...................................................................................................3

CAPITOLUL I

CONSIDERATII GENERALE ASUPRA ASIGURARILOR DE BUNURI IMOBILE - LOCUINTE .........................................................................................................................................6

CAPITOLUL II

ASIGURARILE FACULTATIVE SI ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTEI .......11

CAPITOLUL III

STUDIU DE CAZ - ASIGURAREA LOCUINTEI.....................................................28






BIBLIOGRAFIE..............................................................................................33

ANEXE..........................................................................................................34

Extras din atestat:

Asigurarile s-au nascut din nevoia imperioasa de protectie a omului si a avutului sau agonisit cu truda, impotriva fortelor distructive ale naturii, accidentelor si bolilor, din nevoia constituirii unor mijloace de existenta in conditiile pierderii sau reducerii capacitatii de munca in urma accidentelor, bolilor sau atingerii unei anumite varste.

Desi oamenii au obtinut mari succese in lupta cu fortele naturii, ei sunt inca neputinciosi in fata unor calamitati ale naturii cum sunt: furtunile, uraganele, traznetele, cutremurele de pamant, eruptiile vulcanice, alunecarile si scufundarile de teren, ploi torentiale, seceta, grindina, avalanse de zapada, boli etc. Impotriva acestor fenomene stiinta nu a gasit inca mijloace tehnice suficiente de lupta si de aceea ele aduc inca societatii mari prejudicii.

In aceasta situatie, omului i-a ramas calea solidarizarii si ajutorarii reciproce pentru suportarea in comun a efectelor calamitatilor naturii, accidentelor si bolilor, si anume calea asigurarii, prin care pagubele provocate de un eveniment sunt suportate de mai multe persoane fizice si juridice cuprinse in asigurare.

Pentru prevenirea, limitarea, combaterea si mai ales pentru compensarea daunelor, persoanele fizice si agentii economici isi pot constitui individual, din resursele lor, unele reserve materiale si banesti. Marimea acestor rezerve trebuie insa sa fie egala cu valoarea bunurilor pe care le poseda cetatenii si agentii economici respectivi, ceea ce practic este neeconomicos sau aproape imposibil de realizat pentru fiecare persoana fizica si agent economic. Aceasta cale nu este eficienta deoarece daunele pot surveni cu mult timp inainte de constituirea propriilor rezerve si efortul pentru formarea lor este prea mare. De aceea, in vederea ducerii luptei impotriva fortelor distructive ale naturii, accidentelor, bolilor etc. s-a ivit necesitatea folosirii unei cai mai convenabile si mai eficiente, si anume trecerea riscurilor - in anumite conditii - asupra unor societati specializate in domeniul asigurarilor si reasigurarilor.

Ducerea luptei impotriva fortelor distructive ale naturii si accidentelor, pentru asigurarea desfasurarii normale a activitatii economice si sociale impune necesitatea constituirii fondurilor de rezerva si de asigurare. Aceasta necesitate este impusa de cerintele prevenirii si inlaturarii consecintelor negative ale calamitatilor naturii, ale accidentelor si ale bolilor.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarile de Locuinte in Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
10 999 cuvinte
Nr caractere:
62 342 caractere
Marime:
60.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Tag-uri:
Economie, asigurari
Predat:
la liceu
Sus!