Analiza concurenților

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Argument
Capitolul 1- Cercetarea de marketing
1.1 Sisteme informationale de marketing
1.2 Tipologia cercetarii de marketing
1.3 Obiectivele cercetarii de marketing
1.4 Etapele de organizare a cercetarii
1.5 Metode

Capitolul 2- Analiza concurentilor
2.1 Concurenta- concept si forme
2.2 Etapele analizei concurentiale

Capitolul 3- Cercetarea de marketing pentru analiza concurentei firmei
S.C Mc Donald's S.R.L
3.1 Activitatea compartimentului de marketing
3.2 Analiza concurentilor companiei

Extras din atestat:

Concurenta este o parte a marketingului este foarte importanta in realizarea obiectivelor unei firme. Importanta provine si din faptul ca mentine un anumit echilibru pe piata. De asemenea cred ca este importanta concurenta pentru oferirea unei game mai largi de produse oferite consumatorilor care pot satisface diferite nevoi.

In fiecare zi a vietii noastre ne lovim de concurenta. De fiecare data cand intram intr-un magazin suntem pusi sa alegem dintre anumite produse. Fiecare produs are un rol important in viata noastra. Fie alegem dintre pasta de dinti Colgate sau Sensodyne, iaurt Danone sau Sim, ciocolata Poiana sau Milka, imbracaminte Nike sau Kenvelo, etc. Acestea sunt doar cateva domenii in care concurenta are un rol important si duce la o diversitate sortimentala.

Fiecare firma trebui sa fie competitiva in mediul sau de afaceri. Astfel pentru realizarea acestui lucru este necesara selectarea ofertelor optime ale furnizorilor: observarea, compararea ofertei furnizorilor cu obiectivele proprii, analiza preturilor, analiza calitatii, aprecierea credibilitati. Dupa aceasta este necesara identificarea modalitatilor de crestere a eficientei activitatii: masuri de formare continua a personalului, motivarea personalului, modernizarea tehnologiei, masuri de reducere a costurilor, imbunatatirea continua a calitatii, iar pe urma anticiparea nevoilor clientilor si adaptarea permanenta a ofertei la acestea studierea comportamentului de consum al clientilor.

Capitolul 1- Cercetarea de marketing

Cercetarile de marketing indeplinesc un rol esential in sistemul de marketing deoarece ele asigura informatiile necesare functionarii sale. Pe baza lor se cunosc caracteristicile si oportunitatile pietei si se pot rezolva problemele cu care se confrunta agentii economici.

De asemenea sunt indispensabile procesului fundamentarii stiintifice a deciziilor, ele reducand aspectele de incertitudine in privinta comportamentului de marketing al agentilor economici.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Concurentilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (7 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
7 393 cuvinte
Nr caractere:
44 463 caractere
Marime:
1.48MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Tag-uri:
Economie, analiza concurentilor
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!