Politica de preț a firmei SC Palace SA

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

I Pretul si mixul de marketing
1.1 Pretul - componenta a mixului

1.2 Submixul de preturi

1.3 Pretul si strategia de piata

1.4 Dinamica preturilor



II Strategii de preturi
2.1 Coordonatele strategiei de preturi

2.2 Strategii in politica de preturi



III Operationalizarea politicii de pret la nivelul firmei S.C. "PALACE" S.A.
3.1 Prezentarea generala a firmei

3.2 Obiectivele politicii de pret

3.3 Reflectarea in politica de marketing a preturilor

3.4 Optiuni strategice in politica de pret

Extras din atestat:

Ceea ce m-a determinat sa aleg aceasta tema este faptul ca imi doresc sa continui studiile in acest domeniu si cred ca este un bun prilej pentru a-mi testa cunostintele si a invata lucruri noi.

Lucrarea este structurata in trei capitole: ,,Pretul si mixul de marketing", ,,Strategii de preturi" si ,, Operationalizarea politicii de pret la nivelul firmei SC PALACE SA".

Primul capitol, ,,Pretul si mixul de marketing", contine patru subcapitole ce se refera la pret ca si componenta a mixului de marketing, la submixul de preturi, legatura pretului cu strategia de piata si dinamica preturilor. Mixul de marketing este un element foarte intalnit in domeniul marketingului, acesta reprezentand principalul element al tacticii de marketing. Elementele Mixului de marketing sunt cunoscute sub numele de "Cei Patru P", acestia fiind: Pret, Produs, Promotie si Distributie. Politica de pret in marketing urmareste atat realizarea unei competitivitati ridicate cat si consolidarea pozitiei pe piata si sporirea prin cucerirea de noi debusee, astfel incat sa se acopere cheltuielile de productie, sa se asigure un beneficiu corespunzator cat mai mare, recuperandu-se investitiile facute in productie. Pretul poate fi un element major al mixului de marketing, insa deciziile cu privire la acesta trebuie coordonate, in mod atent cu cele privind produsul, promovarea si distributia. Pretul este o variabila particulara a mixului, avand cateva caracteristici care ii confera acest statut. Astfel, in primul rand, de stabilirea pretului depinde rentabilitatea intreprinderii. Toate celelalte elemente ale mixului pot crea valoare pentru consumatori si costuri pentru intreprindere, insa doar pretul produce venit, permitand acoperirea costurilor si obtinerea de profit. Pretul poate fi definit ca reprezentand raportul dintre suma de bani ce trebuie platita de cumparator pentru obtinerea unei anumite cantitati dintr-un bun sau serviciu.

Al doilea capitol, ,,Strategii de preturi", cuprinde doua subcapitole care prezinta coordonatele strategiei de preturi si strategii in politica de preturi. Strategia de pret este o componenta a politicii globale de marketing si are in vedere folosirea eficienta a preturilor, ca instrument de promovare a dezvoltarii intreprinderii, penetrarea pe piata, promovarea produselor, asigurarea unui profit precum si cresterea eficientei intregii activitati. Nivelul preturilor poate fi considerat criteriul determinant al strategiei. In definirea strategiei prin nivelul preturilor se are in vedere in aceeasi masura produsul si segmentul de piata caruia i se adreseaza.De regula, la stabilirea acestuia, intreprinderea se va orienta dupa costuri, dupa cerere sau dupa concurenta.

Al treilea capitol, ,,Operationalizarea politicii de pret la nivelul firmei SC PALACE SA" are trei subcapitole in care este prezentata firma S.C. ,,PALACE" S.A., obiectivele politicii de pret, reflectarea in politica de marketing a preturilor si optiuni strategice in politica de pret a firmei. Societatea comerciala "PALACE" SA are sediul in orasul Sinaia, str. Octavian Goga, nr. 11, judetul Prahova, telefon 0244/312051, telefax 313555, cont bancar nr. 4001683913207 deschis la BRD Sinaia. Societatea a fost infiintata prin H.G.R. 1041/25.09.1990, in conformitate cu prevederile legii 15/1990 privind reorganizarea unitatilor de stat, precum si cu H.G.R. 1041/1990 privind infiintarea societatilor comerciale pe actiuni de interes national. In conditiile specifice economiei de piata, firmele sunt direct implicate in mecanismul formarii pretului. Aceasta nu inseamna ca societatea este lipsita de parghii ce limiteaza campul de actiune al firmei in materie de pret. Determinarea pretului de vanzare a unui produs sau serviciu este o sarcina cu atat mai delicata, cu cat firma trebuie sa tina cont nu numai de legatura logica intre obiectivele strategiei sale de piata, ci si de un numar important de restrictii pe care le impune mediul extern in care isi desfasoara activitatea. Pentru marea intreprindere, ce actioneaza intr-o economie de piata dezvoltata, pretul reprezinta o variabila pe declin controlabila, in timp ce masa mare a firmelor mici si mijlocii, se multumesc cu un grad de control mai redus. La inceput, firma a folosit strategia pretului de penetrare pentru aproape toate produsele sale. Acest pret a fost initial stabilit la un nivel redus, pentru a deschide rapid piete de masa si pentru a aduce profituri imediate. Dezavantajul acestui pret este ca atrage si alti competitori, erodand pozitia pe piata pe termen lung. Pe viitor, o alta strategie de pret ce se crede ca va fi folosita de firma PALACE este cea a pretului par - impar. Se incearca astfel influentarea perceptiei cumparatorului, deoarece s-a observat ca mai repede cumpara un produs care costa 999 sau 995, decat unul care costa 1000.

Pretul reprezinta nu numai o parghie economica dintre cele mai importante, un instrument de masura si calcul, ci si un mijloc de comunicare a firmei cu piata.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica de Pret a Firmei SC Palace SA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
7 281 cuvinte
Nr caractere:
38 700 caractere
Marime:
2.36MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economia Intreprinderii
Tag-uri:
studiile, domeniu
Predat:
la liceu
Profesorului:
prof. Anton Adriana
Sus!