Politică de distibutie la SC Lactovit SRL

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Capitolul I Politica de distributie
1.1 Definirea conceptului de distributie pag1
1.2 Continutul si rolul distributiei pag.2.
1.3 Rolul economic si social al distributiei in societate pag.3
Capitolul II Locul distributiei in mixul de marketing
2.1 Intermediarul de marketing pag.4
2.2 Canale de distributie pag.4
2.3 Categorii de canale pag.5
2.4 Structura canalelor de distributie pag.7
2.5 Dimensiunile canalului de distributie pag.8
2.6 Controlul canalului de distributie pag.8
2.7 Strategia distributiei si alternativele strategice in politica de distributie pag.9
2.8 Continutul strategiei distributiei pag.9
Capitolul III Tipologia intermediarilor
3.1 Tipuri de distribuitori pag.11
3.2 Functiile distribuitorului pag.12
3.3 Integrarea un procesul distributiei pag.12
Capitolul IV Prezentarea generala SC LACTOVIT SA
4.1 Scurt istoric pag.13
4.2 Caracterizarea situatiei actuale a societatii pag.13
4.3 Mediul de marketingal societatii pag.16
4.4 Activitatile desfasurate de SC LACTOVIT SA pag.17
CAPITOLUL V Sistemul de distributie la SC LACTOVIT SA
Analiza aparatului de distributie existent pe baza datelor interne pag.19

Extras din atestat:

Valorificarea oportunitatilor pietei si finalizarea efectiva a activitatii intreprinderilor producatoare de bunuri si servicii sunt conditionate de ajungerea acestora la consumatorii sau utilizatorii finali, de satisfacerea nevoilor pentru care au fost concepute. Rezultatele intreprinderii se integreaza in mod specific unui anumit tip de oferta pe piata - oferta de produse sau oferta de servicii, oferta de prodfactori sau oferta de satisfacatori, oferta de produse/servicii traditionale etc. - dupa gradul de prelucreare si valorificare a resurselor intreprinderii si dupa caracteristicile si modul de satisfacere a nevoilor de consum carora le sunt destinate aceste rezultate. In spatiul si timpul care separa incheierea productiei de intrarea produselor (serviciilor) in consum se desfasoara un ansamblu de operatiuni si procese economice. Orientarea lor cat mai eficienta formeaza obiectul celei de a treia componente a mixului de marketing - politica de distributie.

Conceptul de distributie se refera, mai intai, la ,,traseul" pe care il parcurg marfurile pe piata, pana ajung la consumatori; producatorul, intermediarii si consumatorul - participanti la deplasarea succesiva a marfurilor de-a lungul acestui traseu - alcatuiesc ceea ce in terminologia marketingului se numeste ,,canal de distributie" (exista insa si canale fara intermediari). Conceptul de distributie se refera, apoi, la ansamblul operatiunilor (vanzare, cumparare, concesiune, consignatie, etc.) care marcheaza trecerea succesiva a marfurilor de la un agent de piata la altul, pana la intrarea lor definitiva in sfera consumatiei. El include, mai departe, lantul proceselor operative la care sunt supuse marfurile in traseul lor spre consumator; este vorba de ,,distributia fizica" sau ,,logistica" marfurilor. Notiunea de distributie se mai refera, in sfarsit, la aparatul tehnic - retea de unitati, dotari, personal - care realizeaza asemenea procese si operatiuni.

Distributia se refera, deci, la circuitul fizic si la cel economic al marfurilor, la sistemul de relatii care intervin intre agentii de piata, la activitati ale unei mase largi si eterogene de unitati, apartinand mai multor profile economice.

Obiectivul activitatii de distributie il formeaza marfurile (produse si servicii),fluxul neintrerupt al lor de la producator pana la consumator. Dirijarea acestora, miscarea lor fizica spre consumator este insotita, precedata sau urmata si de alte fluxuri, nu lipsite de importanta, care leaga intre ei pe participantii la procesul de ansamblu al distributiei, si anume: fluxul negocierilor, al tranzactiilor (tratativelor) pe piata; fluxul titlului de proprietate, respectiv transferul lui succesiv cu fiecare operatiune de vanzare-cumparare a produsului; fluxul informational, referitor la circulatia in ambele sensuri a informatiilor (evidente, statistici) referitoare la dimensiunile, structura, modalitatile de desfasurare a activitatilor de distributie, rezultatele economico-financiare ale acestora; fluxul promotional, cuprinzand mesajele si informatiile adresate pietei, cumparatorului potential, care preced sau insotesc fluxul produsului, pregatind realizarea lui.

Putem spune ca distributia se refera la consumatorul final totalitatea activitatilor economice care au loc pe "traseul" parcurs de marfa intre producator si consumator.

Distributia sprijina realizarea efectiva a politicii de produs, asigurand ajungerea pe piata a bunurilor intreprinderii. De asemenea, cheltuielile cu distributia participa cu opondere

importanta in structura preturilor. In fine, distributia ofera celui de-al patrulea element al mixului de marketing - promovarea - o anumita orientare, iar in unele cazuri ea constituie chiar locul sau obiectul actiunilor promotionale.Distributia este constituita din ansamblul operatiilor prin care un bun care iese din aparatul de productie este pus la dispozitia consumatorului sau utilizatorului. Notiunea de distributie are un continut bogat, incluzand o suita de activitati cooperative sau de intreprinderi specializate in distributia marfurilor si un sistem de relatii economice intre participantii la procesul distributiei

1.2 Continutul si rolul distributiei

Activitatea de distributie aparuta odata cu productia de marfuri, a cunoscut o dezvoltare rapida odata cu revolutia industriala, devenind in prezent una dintre cele mai dinamice activitati.

Cei mai importanti factori ce au impulsionat aceasta evolutie sunt : dezvoltarea productiei de serie si diversificarea ei, ce a condus la o sporire apreciabila a consumului, precum si evolutia produselor sub aspect calitativ, novativ si tehnic.

Dezvoltarea rapida a distributiei se datoreaza rolului pe care aceasta il are in procesul reproductiei, proces ce asigura evolutia societatii umane.

Astfel, distributia, care include totalitatea activitatilor ce au loc in timp si spatiu, de la terminarea produsului pana la intrarea lui in consumul final, detine rolul de intermediar intre productie si consum, asigurand finalizarea activitatii oricarui producator si obtinerea de catre consumator a bunului care-i satisface necesitatea.

Rolul distributiei de asigurare neintrerupta

Bibliografie:

- Demetrescu, M. C. - Marketing international. Editura Politica, Bucuresti, 1976

- Dubois, P.L., Jolibert A. - Marketing. Teorie si practica, vol. II, Editura Economica, Cluj- Napoca, 1994

- Florescu, C., coord. - Marketing, Editura Marketer, Bucuresti, 1992

- Hardin, D.R. - Cercetarile pietei pentru determinarea nevoilor de produse noi, Editura economica, 1999

- Demetrescu, Ioana - Marketing international. Editura Politica, Bucuresti, 1993

- Constantin C. - Management logistic, Editura Dacia , Cluj Napoca 2001

- Florescu, C.,. - Marketing, Editura Marketer, Bucuresti, 1996

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica de Distibutie la Sc Lactovit Srl.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
9 630 cuvinte
Nr caractere:
56 532 caractere
Marime:
56.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
produse, distrbutie, firma, producatori
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Aldea Simona
Sus!