Contabilitatea Mărfurilor

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT 2
CAPITOLUL I. PREZENTAREA UNITATII SC ADEPLAST S.A. 3
1.1. Denumirea societatii, sediul social, forma juridica de proprietate 3
1.2 Obiectul de activitate 4
CAPITOLUL II. ANALIZA MEDIULUI EXTERN AL S.C. ADEPLAST S.A. 8
2.1. Piata de aprovizionare 8
2.2. Piata de desfacere 9
2.3. Concurenta firmei 10
2.4. Promovarea marfurilor 11
2.5. Resursele firmei 11
CAPITOLUL III. CONTABILITATEA MARFURILOR 12
3.1. Delimitari si structuri contabile privind marfurile 12
3.2. Metode de organizare a contabilitatii marfurilor 15
3.3. Contabilitatea sintetica si analitica a marfurilor la pret cu amanuntul 18
CAPITOLUL IV MINIMONOGRAFIE CONTABILA 25
OBSERVATII, CONCLUZII SI PROPUNERI 27
Bibliografie 28

Extras din atestat:

ARGUMENT

Potrivit afirmatiei unui renumit profesor, orice om are datoria de a initia putin in domeniul contabilitatii, iar eu am ales " Contabilitatea marfurilor " deoarece marfurile sunt prezente in activitatea unei societati comerciale, care produce si nu presteaza doar servicii. Pentru a-si realiza obiectul de activitate in vederea obtinerii de profit, orice intreprindere cu activitate industriala, comerciala, de servicii sau de alta natura, efectueaza in mod curent tranzactii de cumparari si vanzari de bunuri si servicii.

Operatiile curente de cumparari si vanzari de bunuri si servicii dau continut functiei comerciale a unei firme si se efectueaza pe baza politicilor de cumparari si vanzari stabilite de managerii firmei.

In capul societatilor comerciale cu obiect de activitate comercializarea marfurilor la pret cu amanuntul numarul tranzactiilor de cumparari si vanzari este nelimitat in cursul unei perioade de gestiune luata in considerare, deoarece marfurile sunt acele elemente de stocuri care se achizitioneaza in vederea revanzarii fara a suferi modificari sau cu modificari neesentiale

Derularea operatiunilor de cumparari si vanzari de marfuri se face de regula plecand de la pretul de vanzare din care se exclud reducerile comerciale operate, adica pretul definitiv negociat intre vanzator si cumparator. Marfurile la pret de vanzare cu amanuntul presupun o evaluare initiala la pret de vanzare , ajungandu-se la valoarea pretului cu amanuntul prin aplicarea marjei brute.

Marfurile reprezinta o categorie importanta de stocuri, care, in circuitul lor de la producatori pana la consumatori, genereaza un volum foarte mare de operatii economico-financiare ce se efectueaza prin intermediul unui numar deosebit de mare agenti economici, cu diferite profiluri de activitate comerciala. Astfel, se poate considera ca exista 3 categorii importante de unitati patrimoniale cu profil comercial si anume: en gros sau cu ridicata, en detail sau cu amanuntul si mixte.

In realizarea acestui atestat despre "Contabilitatea marfurilor" m-au ajutat foarte mult materiile, modulele, de specialitate studiate in acesti 4 ani de studii, la acest profil. In primul rand contabilitatea este materia de baza, cu ajutorul careia am decis sa prezint importanta marfurilor intr-o entitate comerciala. Deoarece inca din clasa a 9-a, marfurile mi s-au parut foarte interesante si importante. Dar si celalte materii de specialitate cum ar fi: studiul calitati si al produselor, ETG, economia intreprinderi, educatie antreprenoriala, marketingul afacerii, finantarea afaceri, negocierea afacerii, managementul calitati, statistica, asigurari, planificare operationala, organizarea resurselor umane, contracte,mediul concurential, finante si fiscalitate, m-au ajutat in realizarea acestui atestat, deoarece in acesti ani, am invatat multe despre contabilitatea marfurilor si despre importanta acestora in cadrul unei entitati comerciale.

Bibliografie:

."Indrumar-financiar fiscal"-de Ilie Popovici, Editura Danubile-2004 Braila

."Exercitii si probleme rezolvate la contabilitatea financiara"-de Pop Valer, Editura Convex-1918 Oradea

."Contabilitate financiara"-de Valer Pop, editura treira-1998 Oradea

"Contabilitatea societatii"- de Mihai Restea, Editura Ceclar-1995 Bucuresti

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contabilitatea Marfurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Anul redactarii:
2010
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Imagini extrase:
39 imagini
Nr cuvinte:
9 746 cuvinte
Nr caractere:
52 278 caractere
Marime:
249.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
marfa, contabilitate
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!