Fundații de suprafață

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1. ARGUMENT 3
2. NOTIUNI GENERALE DESPRE FUNDATII 6
2.1. ALEGEREA SISTEMULUI DE FUNDARE 6
2.2. STABILIREA ADANCIMII DE FUNDARE 6
2.3. MATERIALE FOLOSITE LA EXECUTIA FUNDATIILOR 7
2.4. CLASIFICAREA FUNDATIILOR 7
3. FUNDATII DE SUPRAFATA 9
3.1. FUNDATII SUB PERETI 9
3.1.1. Fundatii continue rigide sub pereti 9
3.1.2. Fundatii continue elastice sub ziduri 11
3.1.3. Fundatii cu descarcari pe reazeme izolate 11
3. 2. FUNDATII SUB STALPI 14
3.2.1. Fundatii izolate sub stalpi 14
3.2.2. Fundatiile continue sub stalpi 17
4. BIBLIOGRAFIE 19
5. ANEXA - IMAGINI FUNDATII

Extras din atestat:

Fundatia unei locuinte este elementul de constructie care se afla in contact direct cu terenul bun de fundare si transmite acestuia toate incarcaturile constructiei. Ea reprezinta principala parte a structurii de rezistenta a cladirii, prin intermediul careia se realizeaza incastrarea in pamant. Capacitatea portanta a terenului se refera la presiunea maxima pe care o poate suporta terenul de fundare, fara a exista pericolul ruperii acesteia sau a unor tasari care sa puna in pericol constructia.

Fundatia este acea parte a constructiei ce are rolul de a prelua incarcarile date de structura de rezistenta a cladirii, prin intermediul peretilor structurali si a stalpilor si sa le transmita terenului de fundare astfel incat: - sa nu depaseasca capacitatea portanta a terenului de fundare - sa nu se produca tasari pe care structura si functionalitatea constructiei sa nu le admita, - iar tensiunile ce apar in fundatie sa nu depaseasca capacitatea de rezistenta a materialului corpului de fundatie.

Functie de destinatia si importanta cladirilor, de marimea si natura incarcarilor, fundatiile se pot realiza fie pe pamanturi stabilizate, fie nestabilizate, dar compactate prin procedee specifice si cu ajutorul materialelor precum : piatra, caramida, beton simplu, beton slab armat sau beton armat.

Sisteme de fundare: - fundatii rigide: o fundatii izolate rigide din bloc si cuzinet din beton armat o fundatii continue sub ziduri o fundatii sub ziduri cu descarcari pe reazeme -fundatii elastice: o fundatii izolate sub stalpi o fundatii continue sub ziduri o fundatii continue sub siruri de stalpi prin grinzi de fundare, retele de grinzi de fundare o fundatii pe retele de grinzi de fundare o fundatii de tip radier general

3

Fundatiile rigide au un consum mare beton dar au un consum mic de otel-beton, comparativ cu cele elastice, la care proportia este inversa.

Pentru alegerea sistemului potrivit de fundare trebuie sa cunoastem: - natura terenului si proprietatile fizico-mecanice ale acestuia cum ar fi: o stratificatia terenului pentru a identifica terenul bun de fundare si adancimea apei subterane, o presiunea maxima pe care o poate suporta terenul bun de fundare, o modul de comportare a pamantului la umiditate, o deformabilitatea terenului de fundare, etc. - adancimea de inghet a pamantului (aceasta variind functie de zona), doarece prin inghet-dezghet pot aparea forturi suplimetare in structura de rezistenta a cladirii - tipul de structura si greutatea acesteia

Sa detaliem putin fiecare tip de structura. Fundatiile izolate rigide din bloc si cuzinet - se aplica la structuri de tip cadre (stalpi si grinzi) fie ca sunt din beton armat sau din metal. Cuzinetul, realizat din beton armat, are rolul de a prelua si repartiza incarcarile din stalp catre blocul de fundare, realizat din beton simplu, iar acesta la randul sau repartizeaza incarcarile pe o suprafata mai mare : terenul de fundare.

Fundatiile rigide continue sub ziduri - transmit incarcarile provenite din peretii structurali si urmaresc conturul acestora. Talpa fundatiei, realizata din beton simplu, este cea care asigura transmiterea catre sol a incarcarilor ce provin din constructie.

4

tilizeaza

a -

Fundatiile rigide sub ziduri cu descarcari pe reazeme - preiau incarcarile din zidarie prin intermediul unor grinzi si le transmit catre sol in puncte izolate prin intermediul blocurilor de fundatie.

Fundatiile izolat elastice - sunt fundatii ce se uin cazul in care nu poate fi adoptata solutia de fundatie bloc si cuzinet. Prezinta un consum mai mic de beton, dar acesta trebuie sa fie de calitate superioarconsuma otel beton in proportie mai mare decat fundatiile rigide.

Fundatiile elastice continue sub ziduri - se

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fundatii de Suprafata.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
4 108 cuvinte
Nr caractere:
22 869 caractere
Marime:
1.72MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Construcţii și Lucrări Publice
Tag-uri:
materiale, fundatii
Predat:
la liceu
Clasa:
a 12-a
Profil:
Tehnic
Profesorului:
Niculescu Emilia
Sus!