Recruțarea și selecția personalului la S.C. Cofetaria Lotus S.R.L

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

ARGUMENT ..pag 4
CAPITOLUL 1:PREZENTAREA S.C. COFETARIA LOTUS S.R.L ...pag 8
1.1.Date generale ale societatii: ..pag 8
1.2.Descrierea obiectului de activitate: ..pag 9
1.3 Capitalul social: pag 9
1.4.Conducerea societatii: ..pag 9
1.5.Personalul firmei: .pag 9
1.6.Furnizori: .pag 9
1.7.Scurt istoric: .pag10
1.8.Segmentul de piata: .pag10
CAPITOLUL 2:Recrutareasiselectiapersonalului ...pag 11
2.1Recrutarea. Scopul și importanța recrutării personalului ..pag 11
2.2.Metode de recrutare a resurselor umane ..pag 13
2.3.Metode de selectie a resurselor umane: ..pag 13
CAPITOLUL 3: Studiu de caz privind recrutarea si selectia personalului la Sc Cofetaria Lotus.SRL pag 17
CONCLUZII SI PROPUNERI pag 22
BIBLIOGRAFIE
ANEXE

Extras din atestat:

Recrutarea și selecția resurselor uname este o parte importantă în managementul resurselor umane, deoarece îndeplinește o condiție esențială pentru înființarea și funcționarea unei organizații: asigurarea permanentă a forței de muncă pentru ocuparea diferitelor posturi dintr-o organizație.

O preocupare intensă pentru acest domeniu a apărut în țara noastră odată cu creșterea numărului investitorilor străini care căutau forță de muncă ieftină și de calitate. Acest lucru a dus la o adevărată concurență pe piața forței de muncă și prin urmare la creșterea interesului pentru înființarea unor servicii specializate în recrutarea și selecția de personal.

În prezent activitarea de recrutare și selecție a personalului constituie o adevarată provocare pentru unele organizații: în primul rând pentru că este nevoie de oameni specializați în domeniu, pentru a efectua o recrutare și o selecție de personal de înaltă calitate, iar în România această ramură este încă în dezvoltare. În al doilea rând există o limitare a resurselor umane pe piața forței de muncă în anumite domenii de activitate.

Scopul acestei lucrări nu constă doar într-o simplă prezentare și enumerare a unor metode de recrutare și selecție a personalului, un obiectiv mult mai important este prezentarea unui caz concret . Informațiile despre recrutarea specializată pe anumite arii vor fi obținute în urma unui interviu.

În centrul tuturor afacerilor stă omul. Toate celelalte resurse, terenuri, clădiri, mecanisme, utilaje autovehicule sau bani sunt doar de importanță secundară. Fără oameni nu se pot face afaceri. Afacerile nu au alt scop decât să servească nevoile oamenilor. Desigur, oamenii au roluri diferite în cadrul unei afaceri și au multe legături cu alte afaceri. Oamenii sunt angajații unei afaceri. Uneori ei sunt managerii acesteia, alteori sunt furnizori, clienți, creditori, debitori, și deseori sunt acționari ai unei inițiative. În mod frecvent însă, ei pot avea toate aceste atribute la un loc.

Mecanismele economiei de piață impun practicarea unui management eficient și performant la toate nivelurile, iar aceasta nu se poate realiza fără resurse umane competente, puternic motivate pentru performanță.

Pentru orice organizație de succes, resursele umane reprezintă nucleul în jurul cărora gravitează toate celelalte resurse (materiale, financiare, informaționale), iar problemele privind recrutarea, selecția, instruirea, perfecționarea, evaluarea, recompensarea și motivarea constituie principalele direcții de cercetare a managementului resurselor umane al oricărei organizații.

Managementul resurselor umane va cuprinde și se va amplifica în toate domeniile vieții economice, sociale, politice și culturale. Este evident că managerul competent trebuie să aibă o mare capacitate de analiză și sinteză, flexibilitate și mobilitate în gândire, capacitate de negociere, disponibilitate de dialog, spirit de echipă dar, mai ales, să știe cum să motiveze angajații în obținerea de rezultate performante și să conștientizeze că succesul poate fi obținut numai atunci când fiecare angajat simte că are valoare și că este important în cadrul organizației.

Resursele umane reprezinta una dintre cele mai importante investitii ale unei organizatii.

Organizatiile cheltuiesc sume importante cu angajatii lor, iar datorita costurilor antrenate, acestea reprezinta unele dintre cele mai evidente investitii in resurse umane. Investitia in oameni s-a dovedit a fi calea cea mai sigura de a garanta supravietuirea unei firme sau de a asigura competitivitatea si viitorul acesteia. Resursele umane sunt singurele capabile sa produca si sa reproduca toate celelalte resurse aflate la dipozitia unei organizatii. Oamenii sunt resursele active ale organizatiei, deoarece potentialul lor contribuie activ la cresterea eficientei si eficacitatii organizationale.

Obiectivul principal al managementului resurselor umane este acela de a furniza pricepere si experienta in acest domeniu, astfel incat sa fie obtinute performante optime si sigure, folosindcele mai adecvatemetode.

Indiferent de modul de organizare, activitatea de personaldintr-o intreprindere are douacategorii de obiective[1]:

- strategice pe termen lung, care au in vedere organizarea si planificarea reurselor umane;

- operationale de natura tactica si administrativa, care au in vedere activitatile vizand conducerea zilnica a grupurilor de munca.

Managerii de varf din firmele romanesti nu acorda, inca, o suficienta importanta obiectivelor strategice in acest domeniu, fie datorita limitelor individuale generate de inexistenta unui minimum de cunostinte, fie datorita lipsei de interes.

Activitatea de personal este una dintre cele mai importante, astfel ca organizatiile care abordeaza in mod profesionist resursele umane, au toate sansele sa obtina performante ridicate in toate domeniile de activitate.

Produsele de cofetărie reprezintă o categorie de produse foarte solicitate de clienții din toate segmentele de vârste datorită valorii gustative și estetice deosebite. Acesta este motivul pentru care miam ales aceasta temă

Cofetăria este un local în care se fabrică, se consumă și se vând dulciuri (prăjituri, bomboane, înghețată etc). Persoana care lucrează în cofetărie se numește cofetar.

În mare parte, produsele unei cofetării au ca ingredient principal zahărul. Însă, procedeele moderne de fabricație a produselor din cofetării poate conține și îndulcitori, zaharuri artificiale sau coloranți alimentari. Cuvintele „bomboană” (America de Nord), „dulciuri” (Marea Britanie și Irlanda) și „acadea” (Australia și Noua Zeelandă) sunt folosite pentru a desemna o mare varietate de produse de cofetărie.

În general, produsele dulci sunt oarecum scăzute în micronutrienți, dar bogate în calorii. În trecut, s-a inventat un anumit tip de ciocolată, specială pentru militari, astfel încât aceasta să furnizeze o sursă mare de energie alimentară.

După cucerirea Daciei de către romani, mulți istorici consideră că obiceiurile alim

Bibliografie:

Suzana Ilie , Catalina Popovici , Rodica Albu PLANIFICAREA OPERATIONALA

Manual pentru clasa a XI - a Filiera tehnologica profil servicii editura Oscar Print Bucuresti 2006

http://documents.tips/documents/recrutarea-si-selectia-resurselor-umane-cu-studiu-de-caz.html

www.academiadeafaceri.ro/man_resurselor_umane.html

www.manager.ro/articole/resurse-umane/11

www.resurseumane-aur.ro

https://www.facebook.com/pg/CofetariaLotus/about/?ref=page_internal

http://www.rasfoiesc.com/business/management/resurse-umane/SELECTIA-PERSONALULUI47.php

http://www.scritub.com/sociologie/RECRUTAREA-SI-SELECTIA-RESURSE1511991422.php

http://www.academia.edu/4871848/Recrutarea_selec%C5%A3ia_%C5%9Fi_%C3%AEncadrarea_resurselor_umane

http://www.rubinian.com/recrutarea-selectia-si-integrarea-resurselor-umane_1.php

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recrutarea si selectia personalului la S.C. Cofetaria Lotus S.R.L.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
6 654 cuvinte
Nr caractere:
39 775 caractere
Marime:
86.61KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Comerț
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!