Ondulația părului

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Parul normal sanatos:

Parul normal, sanatos este elastic, se modeleaza usor si se piaptana usor in stare umeda. Prezinta elasticitate, luciu si finete, deoarece stratul solzos de la suprafata firului de par este compact si neted.

Coafuri potrivite, in principiu toate, pentru ca acest tip de par creste nici prea des, nici prea rar. Se preteaza usor la ondularea chimica. Acest tip de par nu necesita nici un fel de ingrijire speciala.

Parul subtire si rar:

Este lipsit de rezistenta si este rar ceea ce este determinat de cantitatea redusa a firului. Deoarece la un astfel de par fibrele elastice din interior sunt in numar redus, el prezinta un aspect moale si ofilit. Avantajul acestui tip de par este coafarea usoara, insa isi pierde forma cu aceeasi usurinta.

Coafuri potrivite pentru acest tip de par, in general toate, in special cele care ii confera un aspect vaporos (pufos). Necesita un tratament special.

Parul gras:

Este lipicios, umed, atarna in suvite, se lipsete de cap, pieptanatura isi pierde repede volumul si forma pufoasa. Cauza consta in surplusul de grasime care, fiind fluida, se raspandes-te usor de-a lungul firului.

Coafuri simple, fara un aranjament pretentios, pentru ca parul sa fie spalat, daca nu zilnic, cel putin o data la doua zile. Pentru ingrijirea sa exista preparate speciale cu efect absorbitant care incetinesc, intr-o oarecare masura, prelingera grasimii.

Recomandari: purtati cele mai simple tunsori. In acest caz, spalarea zilnica nu contituie o problema. Evitati coafurile care sunt lipite de cap, pentru ca parul sa nu se ingrase prea repede . Parul cu o pieptanatura usoara, chiar de la radacina, se mentine la distanta de pielea capului si nu se greseaza atat de repede. Lacul si fixativul pentru par scurt sunt produse ideale pentru aranjarea parului gras, deoarece aceste preparate mentin firele de par despartite unele de altele.

Ondulatia parului

Un bun coafor trebuie sa cunoasca toate procedeele tehnice incat sa poata realiza coafuri din ondulee simple, coafuri din bucle vaporoase, coafuri de zi practice, purtabile si coafuri elegante de seara. Ondulatia parului se obtine prin mai multe procedee. La ondulatia permanenta intervin si substantele chimice specifice care modifica structura firului de par, ducand la incretirea sa. Spre deosebire de celelalte procedee, ondualtia chimica e mai rezistenta, avand o durata mai l

Ondulatia cu apa - pentru obtinerea onduleelor se face de fapt un mulaj al parului care permite ca dupa uscarea sa sa se realizeze o coafura. Ea se practica pe par suplu si in stare uda. O coafura pe baza de ondulee se poate realiza cu sau fara carare. In primul rand se piaptana tot parul spre spate. Executia onduleelor se incepe din partea mare de la carare sau in directia pe care o indica implantatia parului in cazul in care nu se face carare. Prin pieptanare si retinerea parului cu degetele maini stangi (degetul mare, aratator si mijlociu), se va pieptana parul in directia opusa formandu-se ondula. Prin miscari spre dreapta si spre stanga se formeaza onduleele urmatoare. Se usuca parul si se piaptana. Coafura pieptanata in ondulee directe se poate obtine cu ajutorul clipsurilor si din melci. Asezarea parului in bucle se executa in doua faze:

1.buclatul - rularea pe bigudiuri a parului prin rularea suvitelor de par in stare uda.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ondulatia Parului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 159 cuvinte
Nr caractere:
16 468 caractere
Marime:
1014.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Arte
Tag-uri:
coafura, proiect, certificare
Predat:
la liceu
Sus!