Fereastră în patru canate cu două deschideri oscilo-batante

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

1. Argument . 4
2. Fișa tehnologică .. 5
3. Tehnologie de execuție .. 6
4. Norme SSM și PSI 9
5. Bibliografie .. 11

Extras din atestat:

ARGUMENT

Întocmirea proiectului ajută la formarea capacității de folosire a informațiilor de către viitorii absolvenți pentru integrarea lor în mecanisme și activitați industriale din economie, deasemeni dobandirea unui ansamblu coordonat de cunoștiințe necesare priceperii corecte a problemelor economiei de piață. Informarea în problemele tehnice și economice, cunoasterea componentelor structurale și funcționale, au rolul de a pregăti procese de cunoaștere de către elevi, în acest important segment al programului de educatie. Prin aceasta, elevul, dar nu numai el, poate să contribuie la modelarea insușirilor specifice calității intelectuale, morale, sociale, dinamice a elevilor, viitori cetățeni competenți, dinamici, potențiali factori de armonie, progres, prosperitate ai societății. Producția se desfășoara la locul de muncă, unde se concentrează: scule, instrumente, materie primă, semifabricate și produse finite.

Aceasta determină în mod nemijlocit importanța unei bune organizări a locului de muncă, care să aibă ca rezultat sporirea randamentului și economicității necesare precum și micșorarea efortului depus.

Activitatea confecționerului tâmplărie din aluminiu și mase plastice se desfăsoară în general în atelierul/hala special amenajat, unde au loc o multitudine de activități.

În acest proiect sunt prezentate operațiile tehnologice pentru executarea manuala a operatiilor de montare a garniturilor la o fereastră în patru canate cu două deschideri oscilo-batante din profil Barrier 80, cu respectarea normelor tehnologice, normelor de sănătate și securitate a muncii și normelor de prevenire și stingere a incendiilor din cadrul atelierului.

Liceul Tehnologic “Petru Rareș” Târgu Frumos

FIȘĂ TEHNOLOGICÃ Calificarea profesională:

Confecționer tâmplărie din aluminiu si mase plastice

Tema lucrării:

Fereastră în patru canate cu două deschideri oscilo-batante

Nivel 3

Enunțul temei pentru proba practică: Executați montarea garniturilor la o fereastră în patru canate cu două deschideri oscilo-batante din profil Barrier 80

Nr. crt. Operații

(faze tehnologice) S.D.V-uri

1 Alegerea SDV-urilor Ruletă, șubler, rigla gradată, echer, șurubelnițe diferite, pene PVC

2 Tăierea garniturilor Cuțite, cutter, șablon 45®, 90®

3 Lipirea garniturilor Adeziv compatibil

4 Verificarea montării garniturilor Echere 45® sau 90®, ruletă, șubler, șabloane

5 Respectarea normelor de sănătate și securitate a muncii, protecția mediului Echipament individual de protectie

Intocmit: Data:

TEHNOLOGIE DE EXECUTIE

1.Pregătirea locului de muncă

Pentru realizarea operațiilor, locul de muncă trebuie dotat corespunzător cu: banc de lucru, masă de lucru, trusă de scule, mașini și utilaje de debitat, iluminat corespunzator, sistem de aerisire/ventilare, separator de protecție in instalația electrică, grătar din lemn sau covoraș de cauciuc, trusă de prim ajutor, mijloace PSI. Traseele de circulație se mențin curate fără urme/pete de ulei, grasimi, fără materiale depozitate care stânjenesc deplasarea.

2. Alegerea materialelor

Se face conform indicațiilor din fișa tehnologică cu respectarea standardelor și STAS-urilor în vigoare. Se aleg vitrajele cu grosimea, calitatea și tipul, corespunzătoare indicațiilor tehnice din fișa tehnologică.

Se urmărește cu atenție desenul de execuție și eventuale indicații pentru faze/etape din realizarea operațiilor tehnologice. Se măsoară cu atenție folosind șubler, metru metalic (ruleta).

3. Alegerea SDV-urilor necesare

SDV-urile se aleg dintre cele care se afla in dotarea atelierului, la locul de muncă fiind prezente doar cele care se folosesc pentru realizarea produsului final. Astfel, pentru scule se aleg pene PVC diferite, ciocan de cauciuc, cutter.

Dispozitivele folosite sunt: masă de trasat, dispozitive de fixare prindere pneumatice.

Verificatoarele folosite sunt instrumentele de masură uzuale și anume: rigla plană, echere, ruleta, șubler, rigla gradata, ruletă metalică.

Se mai folosesc și alte materiale cum ar fi hârtie abrazivă, perii , solvenți de curațat, vaseline, etc.

Bibliografie:

MANUALUL Confecționer- montator tâmplarie din aluminiu și mase plastice cu geam termoizolator- 2011, AUTORI: Angela Cristescu- manager de proiect, Andreea Pârcălăbescu- coordonator analize și formare profesională, Ligia Necula- coordonator elaborare manuale, Ana Maria Viziteu - metodolog, Viorica Vlaicu- specialist sisteme de calificare;

MANUAL pentru pregătirea în ocupația de “Confecționer tâmplarie din aluminiu și mase plastice”;

Auxiliar curricular: Ghid privind întocmirea unui caiet de sarcini pentru lucrări de montaj ferestre și uși exterioare- martie 2013;

DESEN TEHNIC, manual pentru licee, scoli profesionale și scoli de maistri, Editura didactica și pedagogica, Bucuresti, 1973, Autori: Ing. Husein Gheorghe, Ing. Tudose Mihail.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fereastra in patru canate cu doua deschideri oscilo-batante.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2021
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 804 cuvinte
Nr caractere:
10 327 caractere
Marime:
702.20KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Alte materii
Predat:
Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Targu Frumos
Sus!